Η κινητικότητα αδειάζει τα νοσοκομεία.

Άδεια από προσωπικό κινδυνεύουν να μείνουν τα νοσοκομεία σε όλη την χώρα με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία τους και την εξυπηρέτηση των ασθενών. Το πρόβλημα που δημιουργείται οφείλεται στην «κινητικότητα» που έχει ανοίξει στο δημόσιο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι τεράστιο για τα νοσηλευτικά ιδρύματα. Με βάση όσα ισχύουν σήμερα τα Νοσοκομεία δεν μπορούν να πάρουν προσωπικό στο πλαίσιο της κινητικότητας, όμως οι εργαζόμενοί τους έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν άλλον φορέα του δημοσίου για να μετακινηθούν.                   

Το δικαίωμα αυτό χρησιμοποιούν πολλοί και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας τα κενά θα είναι τεράστια.Να τονίσουμε ότι η κινητικότητα αφορά μόνο το διοικητικό προσωπικό ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζει αντίστοιχη  και για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε ότι αφορά στις μετατάξεις και τις αποσπάσεις η διαδικασία είναι διαφορετική καθώς θα πρέπει οι υπεύθυνοι των φορέων να αποστείλουν ειδικά έγγραφα αλλά και επιχειρηματολογία.

Για τις μετατάξεις θα πρέπει να αποστείλουν ειδική έκθεση με καταμετρημένο το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα αλλά και με όσους αναμένεται να αποχωρήσουν με σύνταξη ώστε να είναι σαφές το προσωπικό που θα παραμείνει στη δομή.

Σε ότι αφορά στις αποσπάσεις που μπορεί να έχουν ζητήσει εργαζόμενοι, τα αιτήματα θα πρέπει να είναι αιτιολογημένα, που να δικαιολογούν τον επείγοντα χαρακτήρα των υπηρεσιακών αναγκών.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης