Δραματική επιστολή νοσηλεύτριας έφτασε στα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ

Μια επιστολή νοσηλεύτριας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας η οποία περιγράφει την εργασιακή εξουθένωση, τις ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι , έφτασε στα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια, έχουν ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς για τους νοσηλευτές αλλά και τους γιατρούς, ενώ η αναπόφευκτη φθορά και τα  προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι λόγω των δύσκολων συνθηκών εργασίας, δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Καλημέρα σας!

Είμαι νοσηλεύτρια στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας. Μαζί με το δικό μου χέρι, γράφουν και όλοι οι νοσηλευτές που υπάρχουν στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας.

Υποφέρουμε! Καταλαβαίνετε;

Δουλεύω και ‘γω και όλοι σε συνθήκες κόπωσης. Δεν αντέχεται άλλο αυτό το μαρτύριο. Απ’ τα χρόνια της κρίσης και μετά που “έφυγε” σωρηδόν προσωπικό με συνταξιοδότηση (και δεν ανανεώθηκε) ζούμε τον Γολγοθά.

Στο νοσοκομείο είναι χρεωμένοι νοσηλευτές περίπου 800. Δεν είναι, όμως, τόσοι. Τουλάχιστον 200 και περισσότεροι είναι με αναρρωτικές και ειδικές άδειες. Μας επιπλήττουν να δουλεύουμε περισσότερο και σωστά. Δεν τους ενδιαφέρει αν κουραζόμαστε. Υπάρχουν προβλήματα υγείας! Μεγαλώνουμε!

Εγώ μπαίνω στα 58! (έτη). Παθήσεις που δεν είχα λίγο νωρίτερα, με κυνηγάνε από πίσω τώρα. Μου παρουσιάστηκε αρθρίτιδα στα χέρια. Τα δάχτυλά μου καμπυλώνουν. Έχω πίεση, παίρνω φάρμακο. Γυναικολογικά προβλήματα!

Το ισχίο μου, σε βάθος χρόνου, χειρουργείο μου είπε ο ορθοπεδικός κτλ. Πόσο ν’ αντέξω αυτό το πρωί – νύχτα και το νυχτερινό; Έχω 27 χρόνια υπηρεσίας. Τι 40 χρόνια μου λέτε; Τι 62 και 67; Γιατί δεν το παλεύετε με τα βαρέα και ανθυγιεινά; Έλεος. Κομμάτια είμαστε όλοι. Βοηθήστε μας.

Με εκτίμηση Μαρία Κ., νοσηλεύτρια.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης