Σάλος από την αφίσα για τις αμβλωσεις στο μετρό.Κατεβαίνει με εντολή υπουργού μετά τις αντιδράσεις

Η αφίσα για τις αμβλώσεις που εμφανίστηκε ξαφνικά στους σταθμούς του Μετρό γράφει: «Αφήστε με να ζήσω». «Ήξερες ότι από την 18η ημέρα κτυπά η καρδιά του; Από την 42η μέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα; Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από την 10η εβδομάδα νοιώθει πόνο. Διάλεξε τη ζωή». Στο κάτω μέρος της αφίσας, γράφει: «Διάλεξε τη Ζωή. Κίνημα υπέρ της Ζωής».

Μια αφίσα που προκάλεσε, θύελλα οργισμένων αντιδράσεων, μια αφίσα που σοκαρε πολλούς απ’ όσους χρησιμοποιούν καθημερινά το Μετρό. Μια αφίσα για τις αμβλώσεις που κατεβαίνει με υπουργική εντολή και γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στο υπουργείο Μεταφορών και τη ΣΤΑΣΥ. Κυρίως, όμως, γίνεται αιτία για να καταλάβουμε πως σε κάποια πράγματα είμαστε πολύ πολύ πίσω,στην Ελλάδα του 2020…

 

 

Με το σάλο στα social media να αυξάνει, το υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό πως η αφίσα για τις αμβλώσεις “κατεβαίνει” με εντολή του υπουργού Κώστα Καραμανλή

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, «ο έλεγχος και η έγκριση του περιεχομένου των διαφημίσεων που αναρτώνται στους χώρους του Μετρό, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ. Την αρμοδιότητα αυτή οφείλει να την ασκεί με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση».

Ανάλογο ήταν και το μήνυμα του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μετά το σκοταδιστικό εξώφυλλο αθλητικής εφημερίδας, το οποίο έσπευσαν να επικροτήσουν στελέχη της ΝΔ, βλέπουμε μία ακόμη εκστρατεία ενάντια στο δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν ελεύθερα για το ίδιο τους το σώμα, αυτή τη φορά στους πολυσύχναστους σταθμούς του μετρό.

Το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση έχει νομοθετηθεί στη χώρα μας εδώ και χρόνια και είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον έλεγχο στις επιλογές των γυναικών μέσω της δημιουργίας ενοχών και της παραπληροφόρησης.

Όταν δηλώνουμε υπέρ της ζωής πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα να υπολογίζουμε τις ζωές των ίδιων των γυναικών.

Όσο και να το επιθυμούν κάποιοι, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την επιστροφή στον Μεσαίωνα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης