Πορτοκάλι:Ένα μεγάλο εφόδιο για την υγεία και την ομορφιά

Το πορτοκάλι είναι το δώρο του χειμώνα που μας προστατεύει από τα μικρόβια που ευδοκιμούν αυτή την εποχή χαρίζοντας μας ευεξία και ενέργεια στην καθημερινότητά μας.

Το πορτοκάλι είναι το αγαπημένο φρούτο του χειμώνα και όχι άδικα, αφού εκτός από ιδιαίτερα γευστικό, έχει πολλά οφέλη στην υγεία μας. Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή πορτοκαλιών και έτσι έχουμε την τύχη να βρίσκουμε παντού το θαυματουργό αυτό φρούτο.

Αν δεν καταναλώνετε ήδη πορτοκάλια σε καθημερινή βάση, μαθαίνοντας τα σημαντικά οφέλη τους, σίγουρα θα τα προτιμήσετε.

1.Ένα ποτήρι χυμός πορτοκάλι το πρωί αυξάνει την πνευματική εγρήγορση και την ικανότητα συγκέντρωσης, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα μας. Τα πορτοκάλια είναι διάσημα παγκοσμίως για την υψηλή συγκέντρωση τους σε βιταμίνης C. Ένα ποτήρι χυμού πορτοκαλιού έχει περισσότερα οφέλη από την βιταμίνη C σε δισκία.Επίσης ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και προφυλάσσουν από ιώσεις, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων, ρόλος των οποίων είναι να αντιμετωπίζουν τους ιούς.

2. Η κατανάλωση πορτοκαλιών ρυθμίζει την πίεση -αντίθετα με τη λανθασμένη αντίληψη ότι την ανεβάζει-, αφού τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε σε κάλιο και φτωχά σε νάτριο.

3. Τα πορτοκάλια δεν περιέχουν καθόλου χοληστερόλη και ταυτόχρονα έχουν την ικανότητα να μειώνουν τα επίπεδα της «κακής» (LDL) χοληστερόλης στο αίμα.

4. Αν καπνίζετε, έχετε έναν λόγο παραπάνω να καταναλώνετε πορτοκάλια, αφού η νικοτίνη καταστρέφει την πολύτιμη για τον οργανισμό μας, βιταμίνη C, στην οποία είναι πλούσια τα πορτοκάλια.

5. Τα πορτοκάλια όταν τρώγονται συνδυαστικά με τροφές που έχουν σίδηρο, ενισχύουν την απορρόφηση σιδήρου από από τον οργανισμό.4. Σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, η καθημερινή κατανάλωση ενός ποτηριού χυμό πορτοκάλι μειώνει αισθητά τον κίνδυνο άνοιας, χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει.

6. Το πορτοκάλι έχει λίγες θερμίδες, συγκεκριμένα 47 θερμίδες ανά πορτοκάλι, και περιέχει πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες μας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα και κατ’ επέκταση μας κάνουν να τρώμε λιγότερο

7. Σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, η καθημερινή κατανάλωση ενός ποτηριού χυμό πορτοκάλι μειώνει αισθητά τον κίνδυνο άνοιας, χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει..

8. Τα πορτοκάλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για καλλυντικούς σκοπούς χαρίζοντας λαμπερό δέρμα και καταπολεμώντας πανάδες και δυσχρωμίες του δέρματος.