Μείνετε ”νεοι”για πάντα – Οδηγίες για μακροζωία και υγεία

Ποιος δεν θα ήθελε να καθυστερήσει για … πάντα τα σημάδια της ηλικίας που προχωρά και των χρόνων που «φορτωνόμαστε» στην πλάτη μας;
Επιστήμονες,…μοναχοί Σαολιν και διατροφολόγοι μας διαφωτιζουν.
Όλοι μας είναι η προφανής απάντηση και οι ειδικοί εδώ και χρόνια προσπαθούν να ανακαλύψουν το μυστικό της νεότητας. Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, μια χημική ένωση που βρίσκεται στη μαύρη σοκολάτα και το κόκκινο κρασί θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναζωογόνηση των κυττάρων.
Οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Έξετερ και του Μπράιτον έκαναν μια σημαντική ανακάλυψη για τη γήρανση και βρήκαν έναν τρόπο ανανέωσης των ανενεργών γερασμένων κυττάρων. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν τα κύτταρα να φαίνονται και να συμπεριφέρονται σαν να ήταν νεότερα.
Οι ερευνητές εφάρμοσαν ενώσεις που ονομάζονται ανάλογα ρεσβερατρόλης, οι οποίες απαντώνται φυσικά στο κόκκινο κρασί, τη μαύρη σοκολάτα, τα κόκκινα σταφύλια και τα μύρτιλλα, σε καλλιέργεια κυττάρων.
Προηγούμενη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ είχε διαπιστώσει ότι μια ομάδα γονιδίων που ονομάζονται παράγοντες συγκόλλησης σταματά να λειτουργεί σταδιακά καθώς μεγαλώνουμε. Αλλά η νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η εφαρμογή των αναλόγων ρεσβερατρόλης στα κύτταρα προκάλεσε επανενεργοποίηση των παραγόντων συγκόλλησης.
Μέσα σε ώρες από την εφαρμογή της θεραπείας, τα γερασμένα κύτταρα είχαν αρχίσει να διαιρούνται εκ νέου και είχαν μεγαλύτερα τελομερή, τα οποία είναι τα «καπάκια» των χρωμοσωμάτων που μικραίνουν καθώς μεγαλώνουμε.
Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε θεραπείες που βοηθούν τα άτομα να γερνούν καλύτερα και χωρίς σημαντικά εκφυλιστικά προβλήματα υγείας που εμφανίζουν οι άνθρωποι καθώς γερνούν.
Ένας από τους λόγους για τους οποίους γινόμαστε περισσότερο επιρρεπείς σε ασθένειες καθώς μεγαλώνουμε είναι ότι οι ιστοί μας συσσωρεύουν γερασμένα κύτταρα που είναι μεν ζωντανά, αλλά δεν αναπτύσσονται ή δεν λειτουργούν όπως πρέπει.
Η καθηγήτρια Μοριακής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ και επικεφαλής της έρευνας, Lorna Harries, δήλωσε: «Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια που κάνουμε ώστε οι άνθρωποι να ζουν με υγεία για όλη τους τη ζωή. Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι η χρήση χημικών ουσιών για την επαναλειτουργία μιας σημαντικής ομάδας γονιδίων που απενεργοποιούνται καθώς μεγαλώνουμε, μπορεί να προσφέρει ένα μέσο για την αναζωογόνηση των γερασμένων κυττάρων».
Η ίδια εξήγησε επίσης ότι η έρευνα αποδεικνύει ότι τα κύτταρα μπορούν να «θεραπευτούν» ώστε να ανακτήσουν κάποια χαρακτηριστικά της πρώτης τους νιότης.

12 συμβουλές από τους μοναχούς Σαολίν για να μείνετε για πάντα νέοι και υγιείς

1. Μην σκέπτεστε πάρα πολύ. Η σκέψη καταναλώνει ενέργεια. Η πολλή σκέψη μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε γέροι.

2. Μην μιλάτε πολύ. Οι περισσότεροι άνθρωποι είτε λένε λόγια είτε κάνουν πράξεις. Καλύτερα να κάνετε πράξεις.

3. Όταν εργάζεστε, να δουλεύετε για 40λεπτά και στη συνέχεια να σταματάτε για 10 λεπτά. Το να κοιτάτε κάτι όλη την ώρα μπορεί να αποβεί βλαβερό για τα μάτια σας, για τον οργανισμό σας, αλλά και για τη γαλήνη σας.

4. Όταν είστε ευτυχισμένοι ή ενθουσιασμένοι, θα πρέπει να καταλαγιάσετε την ευτυχία ή τον ενθουσιασμό σας. Διαφορετικά θα χάσετε τον έλεγχο, πράγμα που θα βλάψει την ενέργεια των πνευμόνων σας.

5. Μην αγωνιάτε πάρα πολύ και μη θυμώνετε υπερβολικά. Τα συναισθήματα αυτά βλάπτουν το συκώτι και τα έντερά σας.

6. Δεν πρέπει να τρώτε πάρα πολύ. Να σηκώνεστε από το τραπέζι μισοχορτάτοι, χωρίς να έχει βαρύνει το στομάχι σας, γιατί αυτό μπορεί να βλάψει τη σπλήνα σας. Όταν αισθάνεστε λίγο πεινασμένοι τσιμπήστε απλώς κάτι.

7. Μην είστε πολυπράγμονες. Κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα, δεν θα έχετε σε κανένα επιτυχία

8. Όταν πρόκειται να κάνετε κάτι, μην βιαστείτε να το κάνετε. Δώστε στον εαυτό σας ένα περιθώριο χρόνου. Θυμηθείτε το ρητό «Πάω αργά γιατί βιάζομαι».

9. Αν κάνετε συνέχεια μόνο σωματικές ασκήσεις χωρίς να γυμνάζετε παράλληλα και το νου, αυτό σας κάνει να χάσετε την ισορροπία σας και να γίνετε νευρικοί και ανυπόμονοι. Γιατί θα έχετε χάσει το Γιν του σώματός σας. Η άσκηση πρέπει να ισορροπεί το Γιν και το Γιανγκ.

10. Εάν δεν ασκείστε ποτέ, και κάνετε απλώς καθιστική ζωή, δεν θα αποκτήσετε ποτέ ενέργεια Γιανγκ κι έτσι δεν θα μπορείτε να κάνετε εκείνα που θέλετε.

11. Το περιβάλλον είναι γεμάτο αρνητικές σκέψεις. Μην αφήνετε τον εαυτό σας να γίνει από απροσεξία καλός αγωγός. Να εστιάζετε πάντα το νου σας στις θετικές όψεις της ζωής και σε πράγματα που σας χαροποιούν.

12. Βάλτε το παιχνίδι στη ζωή σας. Όχι σαν διασκέδαση, αλλά για τη χαρά που προσφέρει. Στο παιχνίδι βρίσκει κανείς τον εαυτό του και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από αυτή.

 

 

Πέντε τροφές για να μείνετε πάντα νέοι

Ας δούμε παρακάτω τις 5 αντιγηραντικές τροφές:

Μπρόκολο: Περιέχει φυτοθρεπτικές ουσίες που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό, πολεμώντας την εμφάνιση των ρυτίδων. Είναι λοιπόν μια πολύ δυνατή αντιγηραντική τροφή που μπορείτε να καταναλώνετε χωρίς μέτρο.

Μύρτιλλο: Δεν πρόκειται μόνο για ένα πεντανόστιμο φρούτο. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της νεότητάς σας. Βοηθούν να κρατάτε το μυαλό σας σε εγρήγορση και τη μνήμη σας σε άριστη κατάσταση, καθώς επίσης εμποδίζουν την εμφάνιση ρυτίδων και βοηθούν στην ανθεκτικότητα των αγγείων. Τα μύρτιλλα είναι ευεργετικά για την καρδιά και δεν επιτρέπουν τον εκφυλισμό της ωχρής κηλίδας και της όρασης.

Αβοκάντο: Η φλούδα του είναι πλούσια σε βιταμίνες Β και Ε και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που είναι πολύ θρεπτικά στοιχεία για την επιδερμίδα σας. Περιέχει επίσης βιταμίνη C, η οποία είναι καταλυτική για την παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό.

Σκόρδο: Το σκόρδο είναι πλούσιο σε αλλισίνη και Diallyl disulfide, οι οποίες είναι δύο ουσίες θρεπτικές που δρουν σαν φυσικά αντιοξειδωτικά και αντι-φλεγμονώδη και ρυθμίζουν την καρδιακή δραστηριότητα, αλλά και μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στον οργανισμό. Περιέχει ακόμα πολυφαινόλες που ενυδατώνουν και προστατεύουν την επιδερμίδα από εξωτερικούς παράγοντες.

Σκουμπρί: Ψάρι πλούσιο σε ωμέγα 3, μας προμηθεύει με λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες απαραίτητες για την αναδόμηση των κυττάρων της επιδερμίδας, ρυθμίζοντας ακόμα την καρδιακή λειτουργία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης