Μεγάλες αντιδράσεις λόγω υπουργικής απόφασης Γεωργιάδη για το άνοιγμα εμπορικών κέντρων 32 Κυριακές το χρόνο

O αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στη σημερινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Τα συνδικάτα στο χώρο του λιανικού εμπορίου θεωρούν “αφορμή πολέμου” την απόφαση του Αδωνι Γεωργιάδη για το εκπτωτικό χωριό και τη λειτουργία του τις Κυριακές.

Tην έντονη αντίδραση των συνδικάτων και ιδιαίτερα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας έχει προκαλέσει η υπουργική απόφαση του Αδωνι Γεωργιάδη να είναι όλες τις Κυριακές ανοιχτό (από Μάιο έως Νοέμβριο) το εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα.

Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δίνεται η δυνατότητα στo εκπτωτικό χωριό McArthour Glen και το εμπορικό πάρκο Smart Park στα Σπάτα να ανοίγουν στις 32 Κυριακές που ορίζονται έως τουριστική περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι στο συμπληρωματικό μνημόνιο, που πέρασε το 2017 από την Βουλή, προβλέπεται η λειτουργία των καταστημάτων από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο όλες τις Κυριακές – πλην μίας τον Αύγουστο σε τουριστικές περιοχές – μεταξύ των άλλων και – της Αττικής. Την αρχή είχαν κάνει 4 αλυσίδες στην περιοχή του αεροδρομίου και στην συνέχεια ακολούθησαν τα περισσότερα καταστήματα στην οδό Ερμού και σε άλλες περιοχές με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον.

Το σκεπτικό της απόφασης

Στην απόφαση του κ. Γεωργιάδη με την οποία τροποποιείται η παρ. 7 του άρθρου 1 της υπουργικής απόφασης 75812/06-07-2017 (Β ́2332) αναφέρεται πως η περιοχή του Επιχειρηματικού Πάρκου Γιαλού – Άγιος Δημήτριος – Πύργος στο Δήμο Σπάτων του Ν. Αττικής εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, και δικαιολογεί την αυξημένη επισκεψιμότητα λόγω του ότι βρίσκεται πλησίον του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, που αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες ετησίως που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα.

Παράλληλα στην ίδια απόφαση σημειώνεται πως η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται στον ίδιο Δήμο που έχει έδρα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, που αποτελεί μία από τις βασικότερες πύλες εισόδου αλλοδαπών ταξιδιωτών στην χώρα μας, δικαιολογεί τον τουριστικό χαρακτήρα αλλά και την τουριστική δυναμική που έχει διαμορφώσει τα τελευταία χρόνια η περιοχή.

Κινητοποιήσεις 

Η ΟΙΥΕ κάνει λόγο για απόφαση που ευνοεί τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα στο χώρο του λιανικού εμπορίου και επίσης τονίζουν ότι το επιχείρημα ότι η εν λόγω απόφαση πάρθηκε λόγω του γεγονότος ότι βρίσκεται κοντά το ζωολογικό κήπο δημιουργεί επικίνδυνο “δεδικασμένο”.

Η ομοσπονδία προετοιμάζεται επίσης για κινητοποιήσεις και βρίσκεται σε φάση συντονισμού με τα πρωτοβάθμια σωματεία αλλά και αυτά της επαρχίας.

Στην απόφαση του υπουργού ανάπτυξης έχουν ήδη αντιδράσει τόσο το Εμπορικό Επιμελητήριο όσο και ΕΣΕΕ που χαρακτηριστικά έκαναν λόγο για πισώπλατη μαχαιριά στους μικρομεσαίους εμπόρους.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης