ΟΑΕΔ:Καθυστερήσεις στα νέα προγράμματα – Κραυγή αγωνίας εργαζόμενων στα hot spot

hot spot

Να υπογραφεί άμεσα η ΚΥΑ για την παράταση των συμβάσεων τους, σύμφωνα με τις σχετικές διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εργασίας ,ζητούν οι εργαζόμενοι στο κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ  σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και Δομές προσωρινής υποδοχής (Γ΄ Κύκλος) 2082 θέσεων(πρόσκληση ΟΑΕΔ 10/2018). Όπως τονίζουν «οι   ανάγκες   των   δομών   Φιλοξενίας   στη   χώρα   μας   είναι   τεράστιες   και   η επέκταση του προγράμματος μας είναι επιτακτική   για αυτό τον λόγο ζητάμε να εκδοθεί ΑΜΕΣΑ η ΚΥΑ που θα προβλέπει την επέκταση του προγράμματος μας   βάζοντας   τέλος   στην   εργασιακή   ανασφάλεια   και   αβεβαιότητα   σε 1690 οικογένειες»¨.

Εδώ και αρκετό διάστημα βγήκε η απόφαση στη  Διαύγεια με αριθμό 5076/79/29.10.2019 και ΑΔΑ – ΩΚΜΞ4691Ω2-800 αλλά έως τώρα δεν υπάρχει καμία άλλη ενημέρωση με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αγωνία όλων των εργαζόμενων.

Ο υπουργός Κος Βρούτσης εγγράφως με αριθμό πρωτ./492 είχε διαβεβαιώσει στη Βουλή στις 13 Νοεμβρίου και στις 17 Νοεμβρίου ότι το ζήτημα είναι επείγον και ακόμα, δυο μήνες αργότερα, δεν έχει γίνει κάτι.

“Οι   ανάγκες   των   δομών   Φιλοξενίας   στη   χώρα   μας   είναι   τεράστιες   και   η επέκταση του προγράμματος  είναι επιτακτική   για αυτό τον λόγο ζητάμε να εκδοθεί ΑΜΕΣΑ η ΚΥΑ που θα προβλέπει την επέκταση του προγράμματος μας   βάζοντας   τέλος   στην   εργασιακή   ανασφάλεια   και   αβεβαιότητα   σε 1690 οικογένειες”, ζητούν οι εργαζόμενοι .

Καθυστερησεις στα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην προκήρυξη νέων προγραμμάτων από τον ΟΑΕΔ καθώς από τον Ιούλιο του 2019 το υπουργείο Εργασίας και ο Οργανισμός έχουν προκηρύξει μόνο τρια προγράμματα.

Ωστόσο ακόμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και η Διοίκηση του ΟΑΕΔ δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους για τα προγράμματα που θα τρέξουν μέσα στο 2020.

Το μόνο που έχει ουσιαστικά ανακοινωθεί είναι το νέο μεγάλο πρόγραμμα της κοινωφελους εργασίας στους δήμους για 36.500 ανέργους που θα προκηρυχθεί πιθανότατα μέσα στον Φεβρουάριο και η μη παράταση των προγραμμάτων για τους 5.500 πτυχιούχους και την δασοπροστασία. Παράλληλα η πολυπόθητη τετραμηνη παράταση της κοινωφελους για τα Hot spots ακόμη δεν εχει ακόμη υλοποιηθεί ωστόσο έχει πάρει το πράσινο φως από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης