Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την πρόταση νόμου του ΚΙΝΑΛ για κατοχύρωση της 13ης σύνταξης

«Ήταν πρόβλεψη της δικής μας κυβέρνησης», λένε στην Κουμουνδούρου. Προς νέο κλίμα στις σχέσεις των δυο κομμάτων; Η αξιωματική αντιπολίτευση προσανατολίζεται να καταθέσει και πρόταση νόμου για τον κατώτατο μισθό.

Στην υπερψήφιση της πρότασης νόμου που για τη θεσμοθέτηση, της 13ης σύνταξης(που θέλει να ακυρωσει η κυβέρνηση) που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής, προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν όταν η σχετική πρόταση έρθει στη Βουλή, ωστόσο στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ήδη με νόημα πως «πρόβλεψη της δικής μας κυβέρνησης υπήρξε η θεσμοθέτηση της 13 σύνταξης, που την παίρνει πίσω η κυβέρνηση Μητσοτάκη, γιατί να μην τη στηρίξουμε;». Τυχόν στήριξη της πρότασης νόμου του ΚΙΝΑΛ από την Κουμουνδούρου, πάντως, θα αποτελεί και μια ενέργεια που ίσως σηματοδοτεί ένα νέο κλίμα στις σχέσεις των δυο κομμάτων ή, καλύτερα, το σπάσιμο των πάγων των δυο πλευρών και θα αποτελεί γενναία κίνηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ΚΙΝΑΛ αποδίσει ευθύνες και στη δική του κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, έχει συζητήσει στα αρμόδια συλλογικά του όργανα και το ενδεχόμενα να καταθέσει ο ίδιος πρόταση νόμου για τον κατώτατο μισθό, πρόταση στην οποία θα περιέχονται οι δικές του θέσεις, καθώς θεωρεί ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο θέμα είναι απολύτως ανακόλουθη. Άλλωστε, ο αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει στην ερώτηση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό για τις εργασίες σχέσεις, ευελπιστώντας πως τελικά θα πραγματοποιηθεί η σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Η πρόταση νόμου του ΚΙΝΑΛ

Όπως σημειώνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη, η πρόταση νόμου που κατέθεσε για την 13 σύνταξη στοχεύει:

α) Στην ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, με τη μερική αποκατάσταση των σημαντικών περικοπών που υπέστησαν τα προηγούμενα χρόνια οι συνταξιούχοι της χώρας μας.

β) Στην αποστολή ισχυρού μηνύματος στην ελληνική κοινωνία ότι η σταδιακή έστω οικονομική ανάκαμψη συνδέεται με την αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους, το οποίο αποτελεί για εμάς τους Σοσιαλδημοκράτες, επένδυση στον άνθρωπο και την οικονομική ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή.

γ) Στην επαναχορήγηση κανονικής 13ης σύνταξης σε μόνιμη βάση από τον ΕΦΚΑ και τον ΟΠΕΚΑ σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς την προϋπόθεση των ματωμένων υπερπλεονασμάτων και της υπερφορολόγησης.

Πηγη news247

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης