Τροπολογία για το ποδόσφαιρο : Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή –Πέρασε η τροπολογία Αυγενάκη για τις νέες ποινές

Στη μία το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο η οποία έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την τροπολογία, προβλέπεται η μετατροπή των ποινών για όσες ομάδες εμπλέκονται σε αυτό το καθεστώς, όπως ΠΑΟΚ και Ξάνθη, από υποβιβασμό σε αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών.

Κομματική πειθαρχία στη ΝΔ για την τροπολογία, η οποία μετατρέπει την ποινή υποβιβασμού σε αφαίρεση βαθμών για ΠΑΟΚ- Ξάνθη και για την οποία έχει ζητήσει ονομαστική ο ΣΥΡΙΖΑ.Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας θα τεθεί όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει την τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για ΠΑΟΚ – Ξάνθη.

 

Ολα αυτά μετά τους ερασιτεχνικόυς χειρισμόυς  της κυβέρνησης, του Λευτέρη Αυγενάκη(που παρενεβεί στην σύνθεση της επιτροπής ) και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα αλλά και τους εκβιασμούς από πλευράς ΠΑΟΚ έφερε ΑΥΤΟ το αποτέλεσμα, καθώς εν μία νυκτί η κυβέρνηση… ενέδωσε στις… απειλές του ΠΑΟΚ και με τροπολογία-όνειδος, η οποία κατατέθηκε ήδη στη Βουλή, πάει να μετατρέψει την ποινή υποβιβασμού των ΠΑΟΚ-Ξάνθης, σε ποινή αφαίρεσης βαθμών!

Εν αναμονή της ψηφοφορίας …..

Ψηφίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η τροπολογία για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο. Ποιοι έστειλαν επιστολές με πρόθεση ψήφου που δεν προσμετρήθηκαν.

Με ονομαστική ψηφοφορία πέρασε από την Βουλή η τροπολογία σύμφωνα με την Οποία δεν υπάρχει πλέον η ποινή του υποβιβασμόυ με την Οποία κινδυνευαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Η ηλεκτρονική ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, εκίνησε στις 13:15 και πυροδότησε κινητοποίηση στα κομματικά επιτελεία, αλλά και στην κυβερνώσα πλειοψηφία, για αποφυγή του κινδύνου των διαρροών.

Πλην των βουλευτών που βρίσκονταν σε κοινοβουλευτική αποστολή και ψήφισαν μέσω επιστολικής ψήφου, απουσίαζαν ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Βαγιωνάς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Μουζάλας. Σ. Ελευθεριάδου, Σ. Φάμελος, Τρ. Αλεξιάδης, Σ. Βαρδάκης, Στ. Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου. Ο κ. Βαγιωνάς έστειλε επιστολή με την οποία δήλωνε ότι, εάν παρευρισκόταν στην ψηφοφορία, θα ψήφιζε υπέρ της τροπολογίας ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα την καταψήφιζαν.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης