Έτοιμο το Νοσοκομείο 1.000 κλινών στη Wuhan της Κινας!

Ένα νέο νοσοκομείο, δυναμικότητας 1.000 κρεβατιών, ξεκίνησε να λειτουργεί στην πόλη Wuhan, προκειμένου να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες νοσηλείας ασθενών με λοίμωξη από τον νέο κοροναϊό.

Το περιφερειακό νοσοκομείο βρίσκεται στην περιοχή Huangzhou και άρχισε να δέχεται ασθενείς στις 10.30 το βράδυ της Τρίτης. Το θαύμα είναι πως οι εργασίες για την ανέγερσή του ολοκληρώθηκαν σε τέσσερις μέρες.

Χρειάστηκαν, δε, μόλις 48 ώρες προκειμένου να προστεθεί ο εξοπλισμός και να μετατραπεί από άδειο κτίριο σε νοσοκομείο!

Ως τάξη μεγέθους, επισημαίνεται πως ο θεμέλιος λίθος για το νοσοκομείο “Αττικόν” στο Χαϊδάρι ετέθη το 1995 και το νοσοκομείο λειτούργησε πλήρως έπειτα από 12 χρόνια…

Το νεόδμητο νοσοκομείο της Wuhan είναι η εντελώς αντίθετη περίπτωση. Για να υλοποιηθεί το εγχείρημα, χρειάστηκε να εργάζονται 500 άνθρωποι σε 24ωρη βάση.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να ξεκινήσει η λειτουργία του τον Μάιο, αλλά η απειλή του κοροναϊού διαμόρφωσε νέα δεδομένα.

Οι εργασίες “έτρεξαν” με θεαματικό τρόπο και το νεόδμητο κτίριο είχε χθες νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και σύνδεση Internet.

Η Κίνα έχει τεχνογνωσία στη γρήγορη ανέγερση νοσηλευτικών ιδρυμάτων, χρησιμοποιώντας προκατασκευασμένα υλικά.

Χρησιμοποιείται, δε, ως μοντέλο το νοσηλευτικό κέντρο που ανεγέρθηκε το 2003 μέσα σε επτά μέρες στο Πεκίνο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο SARS.

Αξιοποιώντας τη δοκιμασμένη αυτή συνταγή, οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν την ανέγερση ενός ακόμη νοσοκομείου δυναμικότητας 1.300 κλινών στη Wuhan. Οι εργασίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα και αναμένεται να λειτουργήσει στις 5 Φεβρουαρίου.

Η αντιμετώπιση του “2019-nCoV” ;αποτελεί μία πρόκληση για την κινεζική κυβέρνηση, η οποία ελέγχεται για τις ενέργειές της και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ασιατική χώρα ξεπερνά τα 6.000 και οι νεκροί τους 132.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης