Επείγουσα Προειδοποίηση ΕΚΑΒ προς τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονα’ι’ό

Εντολή ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία για κοροναϊό: Βρείτε άμεσα τα κενά ασφαλείας

Σε στενό κλοιό του κοροναϊού βρίσκεται η χώρα μας, γεγονός που έκανε την ελληνική κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι η απειλή δεν απέχει τόσο πολύ από εμάς, με αποτέλεσμα να χτυπήσει κόκκινος συναγερμός στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής», με κατεπείγουσα εντολή του το ΕΚΑΒ προς όλα τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό που έχουν ορισθεί σε όλη την επικράτεια, θα πρέπει εντός της εβδομάδος να πραγματοποιηθούν ασκήσεις ετοιμότητας στο μεγαλύτερο βαθμό συναγερμού.

Μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι το ΕΣΥ είναι «απολύτως ανέτοιμο» για πιθανά κρούσματα κοροναϊού.

Οι ασκήσεις μέσα από τις οποίες θα διαφανούν τα όποια κενά υπάρχουν ώστε να υπάρχουν βελτιώσεις, θα γίνουν σε συνεργασία με τις κατά τόπους υπηρεσίες του ΕΚΑΒ και με την παρουσία τόσο ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όσο και μελών της επιτροπής λοιμώξεων του κάθε νοσηλευτικού ιδρύματος. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου στην κατεπείγουσα οδηγία του προς τους Διοικητές των Νοσοκομείων αναφοράς: «Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ΕΚΑΒ και του Νοσοκομείου για τη διακομιδή και την υποδοχή ύποπτου περιστατικού κορωνοϊού και τη εφαρμογή των σχετικών διαδικασιών, να ορίσετε ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Παράρτημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο σας, έλεγχος επιχειρησιακής ετοιμότητας με τη συμμετοχή των μελών της Επιτροπής Λοιμώξεων καθώς και όλων όσων κρίνετε απαραίτητο να εμπλακούν…».

Σύμφωνα με πληροφορίες , σε δύο νοσοκομεία αναμένεται να παραβρεθεί στην άσκηση και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου δεδομένου ότι έχει πραγματοποιήσει επί σειρά ετών αντίστοιχες ασκήσεις στον ανώτατο δείκτη συναγερμού καθώς υπήρξε και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Η επιλογή των δύο νοσοκομείων δεν θεωρείται τυχαία καθώς κρίθηκε από τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας πως θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα σε όλη την περιφέρεια προκειμένου να μην υπάρχουν «τρύπες» στον έλεγχο για τον κορωνοϊό.

Και ο συναγερμός αυτός βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίος, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι επί ποδός τα τελευταία 24ωρα, κρίνοντας πως αργά ή γρήγορα ο ιός θα περάσει και τα δικά μας σύνορα. Ένα καλό τεστ πάντως αποτέλεσε το ύποπτο περιστατικό στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ανεξάρτητα βέβαια εάν στο τέλος απεδείχθη αρνητικός ο ασθενής που νοσηλεύτηκε προληπτικά για επτά ημέρες στο Νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ.ethnos.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης