Στο έλεος του Θεού το Νοσοκομείο της Χίου από ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία με ανακοίνωσή της αναφέρει οτι το Νοσοκομείο της Χίου που εξυπηρετεί χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζει να λειτουργεί στο κόκκινο μίας και οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό ξεπερνάει το 40%.

Οι ασθενής περιμένουν  ατελείωτες ώρες αναμονής στα ΤΕΠ και τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, ενώ το χαρακτηριστικότερο της επισφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείου είναι η κατάσταση στο Ακτινολογικό Τμήμα που έχει μείνει με δύο Ακτινολόγους Ιατρούς οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Αναφέρει ακόμα πως τα έργα αποκατάστασης των κτιρίων της παλιάς Παθολογικής και Χειρουργικής κλινικής σταμάτησαν.

 

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

ΑΘΗΝΑ 3/2/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2548

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Νοσοκομείο της Χίου στο έλεος του Θεού
από ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές

Το Νοσοκομείο της Χίου που εξυπηρετεί χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζει να βρίσκεται στο κόκκινο εδώ και χρόνια.
Τα έργα αποκατάστασης των κτιρίων της παλιάς Παθολογικής και Χειρουργικής κλινικής σταμάτησαν. Οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό ξεπερνάει το 40%. Ατελείωτες ώρες αναμονής στα ΤΕΠ και τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Όμως το χαρακτηριστικότερο της επισφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείου είναι η κατάσταση στο Ακτινολογικό Τμήμα. Έμεινε το Νοσοκομείο με δύο Ακτινολόγους Ιατρούς οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες.
Εφημερεύει το Νοσοκομείο χωρίς Ακτινολόγο με μεγάλο κίνδυνο για την υγεία των ασθενών. Η λειτουργία του στηρίζεται σε εξωτερικούς συνεργάτες.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση των Υγειονομικών Μονάδων των νησιών, για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες και λόγω των μεταναστών – προσφύγων.
Σας κοινοποιούμε το Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης