Αλλαγή της νομικής υπόστασης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Μετατροπη σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να διευκολύνει την προώθηση της πολιτικής συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μέσω της οποίας θεωρεί πως θα προωθήσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και υποδομών.

Οι πρώτες αντιδράσεις καταγράφονται στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς ουδείς γνώριζε την πρόθεση του υπουργού, όπως αυτή ανακοινώθηκε σε συνάντηση που πραγματοποίησε ο ίδιος, παρουσία της νέας διοίκησης της 5ης ΥΠΕ, του νέου διοικητή του ΠΓΝΛ κ. Κατσικονούρη, και των καθηγητών Ιατρικής κυρίων Ζαχαρούλη, Καραχάλιου, Νταλέκου, Συρρογιαννόπουλου και του προέδρου της Ιατρικής κ. Γιαννούκα.

«Ήρθε στη Λάρισα χωρίς καμία σοβαρή προετοιμασία και ο τρόπος που επέλεξε να παρουσιάσει την ιδέα του αυτή δεν φανερώνει ολοκληρωμένο σχεδιασμό», ήταν το σχόλιο που έκανε στη LarissaPress υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας της ΝΔ, συμπυκνώνοντας στη φράση αυτή, την «παγωμάρα» που επικρατεί σε κόλπους της κυβερνητικής παράταξης, μετά τη δημοσίευση της πρότασης Κικίλια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ενημερωμένοι δεν ήταν ούτε οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές του νομού, οι οποίοι πληροφορήθηκαν τα σχέδια του υπουργού Υγείας μετά τη συνάντησή του με τους καθηγητές της Ιατρικής, χωρίς ωστόσο οι ίδιοι να είναι σε θέση ακόμα να γνωρίζουν περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο του υπουργού.

Επιπροσθέτως τίθενται πολλά και ουσιαστικά ερωτήματα για την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου, το οποίο προς το παρών υπάρχει μόνο στη σκέψη του υπουργού, με σημαντικότερο το αν και ποιες θα είναι οι οικονομικές συνέπειες για τους ασθενείς.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ σίγουρα το προσεχές διάστημα θα κληθούν να αποσαφηνίσουν το συγκεκριμένο σχέδιο.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης