ΕΛΤΑ: «Χαράτσι» 15 ευρώ για προϊόντα ακομα και ενός ευρώ από χώρες εκτός ΕΕ

Οι φθηνές αγορές από Κίνα θα γίνουν πανάκριβες!!

Ακόμα και ένα πακέτο μηδαμινής αξίας που έρχεται από χώρες εκτός ΕΕ θα πληρώνει πλέον «χαράτσι» 15 ευρώ για τον εκτελωνισμό του από τα ΕΛΤΑ. Σύμφωνα με εγκύκλιο των Ταχυδρομείων με ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 2020 αλλάζουν τις χρεώσεις για δέματα εκτός Ευρωπαϊκών χωρών αξίας από 0 ευρώ έως και 22 ευρώ και μπαίνει χαράτσι 15 ευρώ.

Τα δέματα εκτός ευρωπαϊκών χωρών που θα μπαίνουν τελωνείο ακόμα κι κοστίζουν κάτω από 22 ευρώ, που μέχρι σήμερα είναι η ατέλεια, θα χρεώνονται με 15 ευρώ. Συνήθως είναι τα δέματα με μικροπράγματα που αγοράζουν πάρα πολλοί από τα ηλεκτρονικά καταστήματα της Κίνα και πλέον θα πληρώνουμε στα ΕΛΤΑ επιπλέον 15 ευρώ ακόμα και αν το προϊόν κοστιζει ένα ευρώ.

Συγκεκριμένα:

Από 0 έως και 22 ευρώ θα πληρώνουμε τέλη εκτελωνισμού 15 ευρώ.

Από 22 έως και 150 ευρώ θα πληρώνουμε τέλη εκτελωνισμού 15 ευρώ + ΦΠΑ 24%.

Πάνω απο 150 ευρώ θα πληρώνουμε τέλη εκτελωνισμού 15 με 50 ευρώ ανάλογα το κόστος του πακέτου, + ΦΠΑ 24% + τους τελωνειακούς δασμούς.

Η διαδικασία πριν την νέα εγκύκλιο είχε ως εξής:

1)Ερχόταν το αντικείμενο.

2)Στο τελωνείο γινόταν διαλογή σε αντικείμενα ανάμεσα σε “έχοντα τελωνειακό ενδιαφέρον” και σε “μη έχοντα” που σημαίνει με λίγα λόγια, οτι αποφάσιζαν αν αυτό που είδαν αξίζει πάνω ή κάτω απο 22€ μαζί με τα μεταφορικά.

3α) Όσα θεωρούνται οτι δεν έχουν τελωνειακό ενδιαφέρον, βγαίνουν τελωνειακώς ελεύθερα, και συνεχίζουν το δρόμο τους προς τα ταχυδρομεία

3β) Οσα θεωρούνται ακριβότερα των 22€ προχωρούν στον εκτελωνισμό, και σας ζητάνε αποδείξεις πληρωμής, για να δουν το ακριβές ποσό που πληρώσατε, και να βγάλουν την χρέωση αναλόγως.

4α) ΑΝ το αντικείμενο, μαζί με τα μεταφορικά ηταν κάτω των 22€ , το πακέτο ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΧΡΕΩΣΗ, έβγαινε ξανά τελωνειακώς ελεύθερο, και ερχόταν στα χεράκια σας

4β) ΑΝ το αντικείμενο, μαζί με τα μεταφορικά ηταν πάνω απο 22€ ,τότε γινόντουσαν οι αντίστοιχες χρεώσεις

Μετά την εγκύκλιο, όσα μπουν στο τελωνείο για έλεγχο, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 22€, τότε θα χρεωθουν με τα 15€.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης