Στάση Εργασίας αύριο Πέμπτη Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας(ΠΟΕΔΗΝ)

Τετράωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 13/2/2020, και ώρες 7-11 πμ αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 8π.μ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας, με αίτημα την ένταξή τους σταΒαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

«Πώς μπορεί να λέμε ότι είμαστε Κράτος Δικαίου όταν οι Νοσηλευτές που προέρχονται από το ΙΚΑ (τώρα ΕΦΚΑ) είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ και η συντριπτική πλειοψηφία των Νοσηλευτών που προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο (τώρα ΕΦΚΑ) δεν είναι», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε όλη  την ανακοίνωση

Πέμπτη 13/2/2020 Παναττική Στάση Εργασίας και Συγκέντρωση 8πμ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας

ΑΘΗΝΑ 11/2/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2578

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 13-2-2020
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8ΠΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στο Γενικό Συμβούλιο αποφασίσαμε την προκήρυξη Παναττικής Στάσης Εργασίας για τα Σωματεία Μέλη την Πέμπτη 13/2/2020, ώρες 7-11 πμ. και συγκέντρωση στις 8πμ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).
Ζητήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και τελικά μας είδε η Γενική Γραμματέας με υπηρεσιακούς παράγοντες. Μας ξεκαθάρισε ότι στο υπό ψήφιση Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο δεν προτίθονται να περάσουν διάταξη για την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Τώρα που όλοι η κοινωνία στέκεται με σεβασμό στους επαγγελματίες υγείας- Πρόνοιας με τον κίνδυνο εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού, την εποχική γρίπη να είναι σε έξαρση με τους Νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή με 700 ευρώ το μήνα, η Κυβέρνηση αρνείται το αυτονόητο την ένταξή μας στα ΒΑΕ για τα επαγγέλματα που ήδη ο ΕΦΚΑ αναγνωρίζει ως ΒΑΕ.
Πως μπορεί να λέμε ότι είμαστε Κράτος Δικαίου όταν οι Νοσηλευτές που προέρχονται από το ΙΚΑ (τώρα ΕΦΚΑ) είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ και η συντριπτική πλειοψηφία των Νοσηλευτών που προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο (τώρα ΕΦΚΑ) δεν είναι.
Χορτάσαμε διαχρονικά τα λόγια των Κυβερνήσεων ότι αναγνωρίζουν το δίκαιο αίτημά μας. Με «λόγια» συμπάθειας δεν επανέρχεται η υγεία των 3000 υπαλλήλων της Δημόσιας Υγείας που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας (καρκίνο, αυτοάνοσα κ.α.) ούτε γίνονται καλά οι χιλιάδες νοσηλευτές που πάσχουν από μυοσκελετικά προβλήματα.
Ως εδώ και μη παρέκει οι δικαιολογίες. Στο Νομοσχέδιο που προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή ζητάμε να συμπεριληφθεί διάταξη ένταξής μας στα ΒΑΕ χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.
Την Πέμπτη 13/2/2020 όλοι στη Στάση Εργασίας και τη Συγκέντρωση 8πμ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης