Ο κοροναϊός ξεκίνησε από ερευνητικό εργαστήριο υποστηρίζουν Κινέζοι βιολόγοι.

Δημοσίευση από το πανεπιστήμιο South China University of Technolog, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πεκίνο, όπως γράφει η Daily Mail, αναφέρει πως το κέντρο Wuhan Center for Disease Control (WHCDC) μπορεί να είναι εκείνο από το οποίο ξεκίνησε η εξάπλωση του ιού στην επαρχία Χουμπέι.

Το κείμενο με τίτλο «Οι πιθανές ρίζες του 2019-nCoV κοροναϊού», το οποίο υπογράφουν οι φοιτητές Botao Xiao και Lei Xiao, υποστηρίζει πως το WHCDC είχε ζώα που είχαν μολυνθεί από τον ιό στα εργαστήριά του. Μεταξύ αυτών και 605 νυχτερίδες. Προσθέτει πως οι νυχτερίδες, που συνδέονται με τον κοροναϊό, επιτέθηκαν μία φορά σε έναν ερευνητή και εκείνος βρέθηκε με αίμα της νυχτερίδας στο δέρμα του.

«Οι ακολουθίες του γονιδιώματος από τους ασθενείς ήταν 96% ή 89%. Ίδια με τον κοροναϊό Bat CoV ZC45, που είχε αρχικά εντοπιστεί στις νυχτερίδες Rhinolophus affinis».

Στο κείμενο αναφέρεται πως ο νυχτερίδες αυτές ζουν σε απόσταση περίπου χιλίων χιλιομέτρων από την ψαραγορά της Ουχάν. Αναφέρει πως οι πιθανότητες να πέταξαν εκεί από τις επαρχίες όπου ζουν είναι ελάχιστες.

Έτσι, οι επιστήμονες στρέφουν την προσοχή τους στις έρευνες που γίνονται στο WHCDC. Το κέντρο είναι σε πολύ μικρή απόσταση από την αγορά της Ουχάν.

Σε καραντίνα ερευνητής

Ένας από τους ερευνητές του Κέντρου μπήκε σε καραντίνα επί δύο εβδομάδες. Βρέθηκε με αίμα νυχτερίδας στο δέρμα του. Ο ίδιος άνθρωπος μπήκε σε καραντίνα και όταν μία νυχτερίδα ούρησε πάνω του.

Αναφέρει επίσης πως βρήκε ένα ζωντανό τσιμπούρι σε μία από τις νυχτερίδες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, το WHCDC είναι δίπλα και στο Union Hospital, όπου μολύνθηκαν οι πρώτοι γιατροί στο ξεκίνημα της επιδημίας.

«Είναι πιθανό ο ιός να διέρρευσε και να μόλυνε τους πρώτους ασθενείς αυτής της επιδημίας. Βέβαια απαιτούνται στέρεες αποδείξεις σε μελλοντικές έρευνες» σημειώνεται.

Εκτός από το WHCDC, το κείμενο δεν αποκλείει ο ιός να ξεκίνησε και από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν. Το κείμενο καταλήγει πως «ο φονικός κοροναϊός πιθανώς ξεκίνησε από ένα εργαστήριο στην Ουχάν».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης