Ιταλία – κοροναϊός: 320 κρούσματα – 11 έφτασαν οι νεκροί – Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πολλές περιοχές

 Κλείνουν σχολεία, δρόμοι, δουλειές,αναβάλλονται αγωνες

Τους έντεκα έφτασαν οι νεκροί στην Ιταλία από τον κοροναϊό ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 322.

 Έρημες οι πόλεις στα βόρεια της χώρας. Οι πολίτες αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ.

Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τις περιοχές της Ιταλίας όπου σημειώθηκαν τα κρούσματα κοροναϊού. Σταματούν τα σχολικά μαθήματα, κλείνουν οι επαγγελματικές δραστηριότητες.

Οι ηλικίες των τελευταίων θυμάτων είναι 76, 84, 91 και 83 όπως αναφέρει η repubblica.

Νωρίτερα, καταγράφηκαν κρούσματα και στην κεντρική και νότια Ιταλία.

Τα κρούσματα του κοροναϊού, στην Ιταλία, μέχρι αυτή την στιγμή είναι τουλάχιστον 300, σε πέντε περιφέρειες της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, στο τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας, στην Ρώμη.Μόνο στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο στο Μιλάνο ο περιφερειάρχης Ατίλιο Φοντάνα, οι θετικοί στον ιό είναι 110. Πρόσθεσε ότι σε όλη την Ιταλία τα κρούσματα του κοροναϊού είναι σίγουρα πάνω από τρακόσια….

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΤΑΛΙΑ ΚΟΡΟΝΑΙΟΣ 678χ381

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι στο εξής θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τα χωριά και τις κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19. Θα υπάρξουν μόνον περιορισμένες και πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις. Παράλληλα, προσωρινά, στις περιοχές αυτές σταματούν τα σχολικά μαθήματα και κλείνουν οι διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες. «Αν χρειαστεί, θα ζητήσουμε την βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων, αλλά βασίζομαι στο αίσθημα ευθύνης των πολιτών», είπε ο Κόντε. Τα μέτρα αυτά αφορούν τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες άτομα.

Στο μεταξύ, οι απώλειες του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου του Μιλάνου έφτασαν το 6%. Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται, στις σιδηροδρομικές συνδέσεις σε όλη την χώρα, εξαιτίας και ελέγχων που πραγματοποιούνται στους επιβάτες, από τις ιατρικές αρχές.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών που έχουν πεθάνει μέχρι τώρα είναι ηλικιωμένοι που αντιμετώπιζαν και άλλα προβλήματα υγείας. Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία έχουν φθάσει τα 230.

Η ιταλική κυβέρνηση, επίσης, αποφάσισε ότι αύριο αναβάλλονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στις περιφέρειες Βένετο και Λομβαρδία, συμπεριλαμβανομένων και των ποδοσφαιρικών αγώνων της Α’ Εθνικής κατηγορίας. Το ιταλικό υπουργείο Υγείας θα μπορεί, επίσης, να απαγορεύει, σε περίπτωση που το κρίνει σκόπιμο, τις σχολικές εκδρομές, στην Ιταλία και στο εξωτερικό.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης