Ανοχύρωτα τα νοσοκομεία της χώρας-χωρίς μάσκες και αντισηπτικά

Ανησυχία υπάρχει με την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ιταλία και την Ευρώπη ανάμεσα στο υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, μετα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη .

  • Στην Ιταλία απεδείχθη ότι δεν έφθασαν τα μέτρα ενημέρωσης και πρόληψης καθ’ ότι έχουμε αρκετά κρούσματα και νεκρούς.

Οι ποσότητες στα νοσοκομεία στη χώρα μας ,σε μάσκες και αντισηπτικό, είναι περιορισμένες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) υποστηρίζει ότι «χρειάζεται να βελτιωθεί η υγειονομική ετοιμότητα. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία εντοπισμένα μεμονωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Θα πρέπει όμως να βελτιωθούν τα μέτρα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία για την περίπτωση εμφάνισης μη εντοπισμένου κρούσματος στα ΤΕΠ».

ΠΟΕΔΗΝ: Χρειάζεται η πρόσληψη 2.000 υγειονομικών υπαλλήλων

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κινδύνου, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, χρειάζεται άμεσα η πρόσληψη 2000 υγειονομικών υπαλλήλων και να ανοίξουν οι 100 κλειστές κλίνες ΜΕΘ, ώστε να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των περιστατικών.

«Απαιτείται να εγκριθούν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και να εφοδιαστούν με μάσκες υψηλής προστασίας ώστε όλοι όσοι επισκέπτονται τα νοσοκομεία ασθενείς – συνοδοί υποχρεωτικά να φοράνε μάσκα. Έκκληση κάνουμε στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Υγείας να ληφθούν άμεσα πριν να είναι αργά», τονίζουν οι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΔΗΝ).

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης