Στο μικροσκόπιο οι κινήσεις των 3 κρουσμάτων. Ψυχραιμία συνιστούν οι αρμόδιοι

Μετά τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα οι υγειονομικές αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό, καθώς ψάχνουν όχι μόνο τους συγγενείς της 40χρονης με τους οποίους ήρθε σε επαφή, αλλά και τους συνεπιβάτες της στην πτήση επιστροφής.Η 40χρονη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV επισκέφθηκε το νοσοκομείο Σωτηρία, που είναι και νοσοκομείο αναφοράς. Εκεί δήλωσε το ταξιδιωτικό ιστορικό της, έμεινε στον χώρο που τοποθετούνται τα πιθανά κρούσματα, αλλά αποχώρησε λίγο αργότερα μόνη της και επισκέφθηκε ιδιωτικό θεραπευτήριο, έκανε την εξέταση και αφού βγήκε θετική στον ιό, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αττικόν και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Πρόκειται για γυναίκα, η οποία είχε ταξιδέψει σε πληγείσα από τον κορονοϊό περιοχή της Ιταλίας και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι σύζυγος στελέχους ναυτιλιακής εταιρείας, η οποία στεγάζεται στο κτίριο του ΣΚΑΪ. Η γυναίκα αυτή εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς στην Αθήνα και όροφος του κτιρίου απολυμαίνεται.

Απολύμανση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σε αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό καθώς το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα από κοροναϊό που νοσηλεύεται στο «Αττικόν» είναι συγγενής στελέχους εταιρείας, η οποία συστεγάζεται μαζί με το τηλεοπτικό κανάλι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στον συγκεκριμένο χώρο και γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητη η απολύμανση.

Κορονοϊός: Μαθητές στο Κολλέγιο Αθηνών τα παιδιά της 40χρονης που νοσηλεύεται

Οι γονείς των μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά της γυναίκας που διαγνώστηκε με κορονοϊό και νοσηλεύεται στο Αττικό φοιτούν στο ίδρυμα. Η κόρη της 40χρονης βρίσκεται σε εκδρομή με συμμαθητές της στο Λονδίνο.

Κορονοϊός στη Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν οδηγούς ταξί που μετέφεραν την 38χρονη – Εκδρομή είχε πάει ο γιος της

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή η 38χρονη μετά την επιστροφή της από το Μιλάνο. Απολύμανση στο κτίριο της ΧΑΝΘ, όπου είχε πάει επίσκεψη με το σχολείο του ο γιος της, ο οποίος επίσης νοσεί.

Ύποπτα κρούσματα και στη Βουλή

Ανησυχία προκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης για δύο ύποπτα κρούσματα σε υπαλλήλους της Βουλής οι οποίοι είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πηγές, δύο διοικητικοί υπάλληλοι της Βουλής που εργάζονται εκτός κοινοβουλίου οι οποίοι, το διάστημα 15-17  Φεβρουαρίου είχαν πάει στην Ιταλία. Ωστόσο, φέρεται να το δήλωσαν μετά από 11 μέρες και τους ζητήθηκε να κάνουν τις απαιτούμενες εξετάσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και κάποιο διαπιστωμένο κρούσμα.

Στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια φαρμάκων στην ελληνική αγορά, ενώ το ίδιο υποστήριξαν και οι εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχάνων. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι «η βιομηχανία του φαρμάκου έχει σταθεί όλα αυτά τα χρόνια με υψηλό αίσθημα ευθύνης στο πλευρό του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του Έλληνα ασθενή. Αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στην παρούσα φάση. Η τροφοδοσία της αγοράς συνεχίζεται κανονικά».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης