Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό -120.000 πρόσφυγες έτοιμοι να περάσουν στα ελληνικά νησιά!

Μετά τις εξελίξεις στο πεδίο μάχης στη Συρία, η Τουρκία ανοίγει τα σύνορα για τους πρόσφυγες, οι οποίοι συγκεντρώνονται ήδη στον Έβρο και τα τουρκικά παράλια. Εκτιμάται ότι περί τις 120.000 πρόσφυγες είναι έτοιμοι να περάσουν στα ελληνικά νησιά.Περισσότεροι από 1.000 είναι ήδη στο συνοριακό πέρασμα του Έβρου.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί για αύριο στις 09:00 στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη για το προσφυγικό με τη συμμετοχή πολλών υπουργών.

Φωτιές άναψε στην κυβέρνηση ο Ερντογάν – Έκτακτη διευρυμένη σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό | in.gr

Οι απειλές Ερντογάν για άνοιγμα των συνόρων ώστε οι πρόσφυγες να μπορούν ανεμπόδιστα να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος απασφάλισε τη βόμβα, που ήδη απειλούσε σοβαρά την κυβέρνηση, κυρίως μετά τα έκτροπα που σημειώθηκαν στα νησιά μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ.

Μάλιστα με τις επιπτώσεις από αυτήν την απόφαση του Σουλτάνου να έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές από το πρωί της Πέμπτης σε ότι αφορά τις αυξημένες ροές προς τα ελληνικά νησιά και τα σύνορα στον Έβρο, η κυβέρνηση συνειδητοποιεί ότι η άμμος που έχει μείνει στην κλεψύδρα είναι πλέον ελάχιστη και ο χρόνος μετρά εις βάρος της.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός επιδίδεται σε μπαράζ επαφών με ξένους ηγέτες, ζητώντας από από την Ευρώπη στήριξη και εφαρμογή ενιαίας στρατηγικής για την αντιμετώπιση της εκβιαστικής πολιτικής της Τουρκίας σε ότι αφορά τις προσφυγικές ροές

Στο εσωτερικό μέτωπο με κυβερνητικά στελέχη να βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στα κρίσιμα σημεία, οι επικοινωνίες και οι συσκέψεις είναι συνεχείς. Ενδεικτικό ότι νέα έκτακτη σύσκεψη για το ζήτημα θα πραγματοποιηθεί στο Μαξίμου αύριο, Σάββατο, το πρωί.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί για αύριο, Σάββατο, στις 09:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη με τη συμμετοχή πολλών υπουργών.

Η σύνθεση είναι ενδεικτική της κρισιμότητας της κατάστασης. Αναλυτικά στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.

πηγη in.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης