Κοροναϊός: Ένατο κρούσμα στην Ελλάδα- Σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη τα δύο σημερινά κρούσματα

Ένας άνδρας που είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο είναι το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Κορονοϊού στην Ελλάδα. Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας το οποίο είναι το δεύτερο που ανακοινώνεται σήμερα.

Π.Γ.Ν. Πατρών

Πρόκειται για Έλληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο, το οποίο αποτελεί και νοσοκομείο αναφοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα 67χρονο. Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς. Να σημειωθεί ότι στο Ισραήλ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν στα 15 και μόλις 2 στην Αίγυπτο. Όμως υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος της υποδιάγνωσης ειδικά σε αφρικανική χώρα.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Οπως έγινε νωρίτερα γνωστό από το υπουργείο Υγείας, επιβεβαιώθηκε το όγδοο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα μας, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον σύζυγο, της εκπαιδευτικού και πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος. Η εκπαιδευτικός είναι φίλη, της 38χρονης γυναίκας που ήταν η πρώτη που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στην ΕλλάδαΟ σύζυγος της εκπαιδευτικού παρέμενε τις προηγούμενες μέρες σε οικειοθελή απομόνωση και το πρώτο δείγμα είχε βγει αρνητικό. Ωστόσο, συνέχισε να παρουσιάζει και τις επόμενες μέρες συμπτώματα γρίπης και μετά από νέες εξετάσεις το δεύτερο δείγμα βγήκε θετικό στο κοροναϊό. Ο ασθενής νοσηλεύεται απομονωμένος στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο αρνητικής πίεσης, του νοσοκομείου αναφοράς της Θεσσαλονίκης, το ΑΧΕΠΑ. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Οι γιατροί ξεκίνησαν να χορηγούν στον ασθενή ειδική φαρμακευτική αγωγή, ώστε να καταπολεμηθεί το ιογενές στέλεχος COVID-19.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης