Σε καρντίνα εργαζόμενοι των Νοσοκομείων Ρίου και Αμαλιάδας που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού-Έκτακτα μέτρα σε 3 νομούς

Συναγερμός έχει σημάνει στα νοσοκομεία του Ρίου και της Αμαλιάδας μετά την ταυτοποίηση του 9oυ κρούσματος κορωνοϊού στην Ελλάδα και το πρώτο στην Πάτρα. Μάλιστα 15 γιατροί και νοσηλευτές από το νοσοκομείου του Ρίου και άλλοι 5 από το νοσοκομείο Αμαλιάδας τέθηκαν σε καραντίνα (κατ’ οίκον περιορισμό) επειδή ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή ο οποίος νοσηλευόταν στο ΡΙΟ σε κοινό θάλαμο από την Καθαρή Δευτέρα για λοίμωξη του αναπνευστικού και ταυτοποιήθηκε σήμερα με κορονοϊο. Ταυτόχρονα γίνεται ιχνηλάτηση των προσώπων που ήρθαν  σε επαφή μαζί του.

Το ένατο κρούσμα στη χώρα είναι ένας 67χρονος, που νοσηλεύεται  σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

Ο 67χρονος  ταξίδεψε πρόσφατα με γκρουπ τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Αίγυπτο και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του κοροναϊού την Κυριακή.

Αρχικά προσήλθε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας απ’ όπου και παραπέμφθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία από το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς.

Κοροναϊός : Εντείνεται η ανησυχία μετά το ένατο κρούσμα – Έκτακτα μέτρα σε τρεις νομούς | in.gr

Στελέχη του ΕΟΔΥ στο ΡΙΟ και την Αμαλιάδα

Τέλος σύμφωνα με δημοσιεύματα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, μετέβη εκτάκτως στο νοσοκομείο του Ρίου, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί και το νοσοκομείο Αμαλιάδας, για να διαπιστώσει ποια μέτρα ελήφθησαν εκεί.

Στην Αμαλιάδα ο Διοικητής Πολιτικής Προστασίας

Εσπευσμένα έφτασε πριν από λίγο στην Ηλεία και στην πόλη της Αμαλιάδας ο Διοικητής της Πολιτικής Προστασίας και Εθνικός Συντονιστής κρίσεων Βασίλης Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα ilialive το απόγευμα  προσγειώθηκε με ελικόπτερο στο Δημοτικό Στάδιο Αμαλιάδας και μαζί του έφτασαν στο νοσοκομείο της πόλης και στελέχη του Υπουργείου Υγείας, αρμόδιοι για την αντιμετώπιση του κορωναϊού.

Εκτακτα μέτρα: Κλείνουν σχολεία και χώροι συναθροίσεων σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο

Εκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, λίγες ώρες μετά από την επιβεβαίωση του ένατου κρούσματος στην Ελλάδα και του πρώτου στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα αφορούν τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου ώστε να μην μεταδοθεί ο ιός.

Έτσι  αποφασίστηκε από το υπουργείο Υγείας για τις 5 και 6 Μαρτίου να ισχύσουν τα εξής:

  • η αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων, σχολείων και πανεπιστημίων
  • η αναστολή μαζικών συναθροίσεων, θεάτρων, αθλητικών κέντρων, κινηματογράφων και μουσείων

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν εντός που επόμενου 48ωρου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης