Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων “Αττικού” Νοσοκομείου: “Δεν υπάρχει σοβαρό σχέδιο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού”

Το Σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Αττικόν με ανακοίνωσή του, διαψεύδει  επί την ουσία τη δήλωση του υπουργού Υγείας  Β. Κικίλια περί “θωράκισης” απέναντι στον ιό και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας σε περίπτωση μη υλοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων από μεριάς της κυβέρνησης.

Το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

«Σε ανακοίνωση του Σωματείου μας, ακριβώς πριν ένα μήνα, στις 6 Φλεβάρη 2020, για το Αττικό Νοσοκομείο ως κέντρο αναφοράς κρουσμάτων κορονοϊού, αναφέραμε:

“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχέδιο για τον κορονοϊό στο Αττικό που να είναι εφαρμόσιμο, σε πιθανή μαζική έξαρση της νόσου. Κάθε σοβαρό σχέδιο περιλαμβάνει το προσωπικό που μπορεί να το εφαρμόσει, τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας και τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές. Κάθε σοβαρό σχέδιο για την αντιμετώπιση μιας κρίσης της δημόσιας υγείας περνάει μέσα από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δημιουργίας υποδομών και εξοπλισμού του Νοσοκομείου με τα απαραίτητα υλικά, αλλιώς είναι μόνο επικοινωνιακή πολιτική και εκμετάλλευση των εργαζομένων εις βάρος της υγείας του ασθενούς”.

Ενώ η μαζική έξαρση της νόσου είναι “προ των πυλών”, και ενώ έχει περάσει ένας ολόκληρος μήνας:

1. Δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας νοσηλευτής, διοικητικός, τεχνολόγος, τραυματιοφορέας, στις κενές οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ

2. Δεν έχει φύγει ούτε ένα ράντζο, ούτε έχει ανακουφιστεί από την υπερεφημέρευση το Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ

3. Δεν έχει ανοίξει ούτε ένα επιπλέον κρεβάτι ΜΕΘ, με την αναγκαία πρόσληψη προσωπικού και προμήθεια εξοπλισμού, στο Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ (τα υπάρχοντα κρεβάτια ΜΕΘ δεν επαρκούν ούτε για την τακτική λειτουργία του Νοσοκομείου, πολύ περισσότερο δε για έκτακτες συνθήκες)

4. Δεν έχει ανοίξει κανένα κλειστό νοσοκομείο, π.χ. Λοιμωδών, για τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας που πιθανά θα προκύψουν από την επιδημία, και θα ανακούφιζαν τη Δυτική Αθήνα και τοΝοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ

Τέρμα το παραμύθι

Καλούμε τη κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας σε άμεση υλοποίηση των αιτημάτων. Στην αντίθετη περίπτωση την Πέμπτη 12/3 το σωματείο κηρύσσει στάση εργασία 7-10 π.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης