News Ticker
25 Σεπτεμβρίου 2022

Κορονοϊός: Ολη η Ιταλία σε καραντίνα. 100 νεκροί σε μια μέρα.- Απαγόρευση μετακινήσεων,αυστηρά μέτρα.- Πάνω από 500 οι νεκροί στην Ευρώπη


Η μετακίνηση του πληθυσμού θα περιοριστεί σε όλη την χώρα, τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σε ένα συγκινητικό διάγγελμα με το οποίο θέτει όλους τους Ιταλούς πολίτες ενώπιον των ευθυνών τους απέναντι στους συνανθρώπους τους, στη χώρα και γενικότερα στον κόσμο ο πρωθυπουργός της Ιταλίας έκανε γνωστά τα μέτρα τα οποία θα λαμβάνονται σε όλη τη χώρα για να περιοριστεί ο κορωνοϊός.

«Οφείλουμε να λάβουμε αυτά τα αυστηρότατα μέτρα και για τον λόγο αυτό τα λαμβάνουμε, για να καταπολεμήσουμε τον κορωνοϊό. Αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος, αλλά και να προστατεύσουμε όλους τους άλλους. Εάν το καλό και η υγεία των πολιτών τίθεται σε κίνδυνο, είμαι έτοιμος να κάνουμε θυσίες και να υπογράψω μέτρα τα οποία μπορούμε να τα περιγράψουμε σε μια έκφραση… «μένουμε σπίτι».

Δεν θα υπάρχει πια κόκκινη ζώνη, περιοχή 1 ή περιοχή 2. Όλη η χώρα θα είναι μια κόκκινη ζώνη.

ΟΙταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι τα μέτρα περιορισμού, για την αντιμετώπιση του κοροναϊού που ισχύουν στην Λομβαρδία, στο Βένετο και στην Εμίλια Ρομάνια, στο εξής θα εφαρμόζονται σε όλη την χώρα. «Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται “εγώ μένω σπίτι”», πρόσθεσε.

«Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες» , είπε ο Τζουζέπε Κόντε. Τα νέα μέτρα θα μπουν σε ισχύ από αύριο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, τόνισε: «Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες» και εξήγησε ότι σταματά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ιταλiκής Α’ Εθνικής. Μέχρι τις 3 Απριλίου, τέλος, θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας, της χώρας που πλήττεται πλέον βαρύτερα από οποιαδήποτε άλλη πλην Κίνας εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού, έθεσε τη χωρα σε καραντίνα, μέτρο χωρίς προηγούμενο στην Ευρώπη, που αποφασίστηκε να επιβληθεί για να ανασχεθεί η εξάπλωση της ασθένειας COVID-19, που έχει μολύνει τουλάχιστον 109.000 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο και προκάλεσε έναν πρώτο θάνατο στην αφρικανική ήπειρο.

Αποτέλεσμα εικόνας για κινδυνος κορωνοιος ιταλια

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΫ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους χαιρέτισε τα «θαρραλέα» μέτρα της Ρώμης και τις «αληθινές θυσίες» της Ιταλίας.

463 νεκροί, οι 97 μέσα σε ένα 24ωρο

Συνολικά τα κρούσματα στην Ιταλία ανήλθαν σε 9172, ενώ οι θάνατοι στους 463. Μάλιστα μέσα σε ένα 24ωρο υπήρξαν 97 θύματα. Παράλληλα σε 333 ανέρχεται ο αριθμός των θανάτων μόνο στην βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας. 

Άλλοι 133 θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας που προκαλεί ο SARS-CoV-2 καταγράφηκαν την Κυριακή .                                                                                                                                                   Η Ιταλία, με 7.375 κρούσματα και 366 θανάτους,(εως Κυριακή) είναι μαζί με το Ιράν και τη Νότια Κορέα ανάμεσα στις χώρες που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την επιδημία πέραν της ηπειρωτικής Κίνας. Είναι αναμφίβολα η ευρωπαϊκή χώρα που πλήττεται πιο σκληρά.

 

Οι  εκατομμύρια Ιταλοί που ζουν μέσα σε αυτή την «κόκκινη ζώνη» θα δουν τις μετακινήσεις τους να περιορίζονται δραστικά. Τα σύνορα με τις γειτονικές χώρες παραμένουν ανοικτά προς το παρόν.  Οι χώρες που γειτονεύουν με την Ιταλία (Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία, Σλοβενία) διαβεβαίωσαν ότι δεν θα κλείσουν τα σύνορά τους, ωστόσο θα επιβάλλουν κάποιους περιορισμούς.

Η ανησυχία εξαπλώνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν κάλεσε χθες να ακυρωθούν όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή χιλίων και πλέον ανθρώπων και να ετοιμαστούν μέτρα στήριξης της οικονομίας. Τα κρούσματα αυξάνονται ταχύτατα (και) στη Γερμανία: καταγράφονται πλέον 847, δηλαδή δεκαπλάσια από ό,τι μία εβδομάδα νωρίτερα.

Κορονοϊός: Πάνω από 500 οι νεκροί στην Ευρώπη

Με βάση την καταμέτρηση των θυμάτων του ιού, η Ευρώπη μετρά 511 θανάτους από την έναρξη της επιδημίας, με τους 463 από αυτούς να αφορούν την Ιταλία.

Η Ευρώπη ξεπέρασε σήμερα Δευτέρα το όριο των 500 θανάτων που σχετίζονται με τον νέο κορονοϊό, με τους 97 νέους νεκρούς που καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες στην Ιταλία, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η χώρα που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία του Covid-19, η Ιταλία, κατέγραψε 97 θανάτους μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, γεγονός που ανεβάζει στους 463 τους νεκρούς από την έναρξη της επιδημίας, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των αρχών.

Με βάση την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η Ευρώπη μετρά 511 θανάτους από την έναρξη της επιδημίας: 463 στην Ιταλία, 21 στη Γαλλία, 16 στην Ισπανία, 4 στη Βρετανία, 3 στην Ολλανδία, 2 στην Ελβετία και 2 στη Γερμανία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης