Κορονοϊός:Κρίσιμο 20μερο για τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων.- Κίνδυνος εξάπλωσης από τα χρήματα

Η χθεσινή ανακοίνωση για μόνο 7 νέα κρούσματα και αυτά από τον «κύκλο» των επαφών των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, δεν θα πρέπει να αποτελεί στοιχείο εφησυχασμού. Οι υγειονομικές αρχές παραδέχονται ότι τα κρούσματα θα πολλαπλασιαστούν και ότι σίγουρα υπάρχουν πολύ περισσότερα από αυτά που επιβεβαιώνονται. Το ΕΣΥ προετοιμάζεται πυρετωδώς για να δεχτεί την πρόκληση από νέες λοιμώξεις και σοβαρά περιστατικά. Πάντως είναι παρήγορο το γεγονός ότι τα νέα κρούσματα που ανακαλύπτονται είναι αποτέλεσμα των ελέγχων που βασίζεται στην ιχνηλάτηση της μετάδοσης από τα ήδη υπάρχοντα κρούσματα.

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιοδρας

Όπως τόνισε την Παρασκευή ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιδεικνύουν, κυρίως, «ψυχραιμία, που είναι ο καλύτερος σύμβουλος». Ανέφερε δε ότι τα καθ’ υπερβολή, όπως τα χαρακτήρισε, μέτρα που λαμβάνονται έχουν στόχο να καθυστερήσουν τη γρήγορη διασπορά της νόσου στους κατοίκους, αλλά δεν μπορούν να την αποτρέψουν. Παρότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για διασπορά στην κοινότητα και για μετάδοση της νόσου από μη γνωστή πηγή, γεγονός που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό» ανέφερε επίσης.

Είναι γεγονός ότι ο ιός μεταδίδεται διεθνώς ανεξέλεγκτα και πως και στη χώρα μας μπορεί να συμβεί κάτι αντίστοιχο. Αυτή τη στιγμή και με τα μέτρα που λαμβάνονται, εντοπίζονται μέσα από τους εκατοντάδες ελέγχους περιστατικά, στην πλειοψηφία τους σε άτομα με ήπια συμπτώματα. Η μεγάλη πρόκληση είναι τι γίνεται όσον αφορά στους ασυμπτωματικούς φορείς του ιού, όπως τα παιδιά, τα οποία αν και έχουν προσβληθεί είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Ο ιός δεν είναι επικίνδυνος γι’ αυτούς αλλά για τους ηλικιωμένους συγγενείς μπορεί να αποβεί έως και θανατηφόρος.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Αποφεύγετε τα χαρτονομίσματα

Οσοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με χαρτονομίσματα να πλένουν συχνά τα χέρια τους, καθώς ο Covid-19 παραμένει στην επιφάνειά τους για αρκετές μέρες

Οι οδηγίες του ΠΟΥ είναι σαφείς. Οσοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με χαρτονομίσματα να πλένουν συχνά τα χέρια τους, καθώς ο Covid-19 παραμένει στην επιφάνειά τους για αρκετές μέρες. Μάλιστα ο ΠΟΥ προτρέπει τους καταναλωτές να επιλέγουν τις ψηφιακές συναλλαγές προκειμένου να αποφεύγουν όσο περισσότερο γίνεται τις δοσοληψίες με χρήματα. Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλούν τα μέτρα που ελήφθησαν σε Κίνα και Νότια Κορέα σχετικά με τον καθαρισμό των τραπεζογραμματίων.

Οι δημόσιες υπηρεσίες απολύμαναν και απομόνωσαν χρησιμοποιημένα τραπεζογραμμάτια. Εκτός αυτού χρησιμοποιήθηκε υπεριώδες φως προκειμένου να αποστειρώσουν τα χαρτονομίσματα, ενώ στη συνέχεια τα μετρητά έμπαιναν σε καραντίνα για 14 μέρες πριν τα ξαναρίξουν στην αγορά.

Μάλιστα η κεντρική τράπεζα της Κίνας πραγματοποίησε έκτακτη έκδοση ύψους 4 δισεκατομμυρίων γιουάν στην επαρχία Γουχάν, όπου αποτελεί και το επίκεντρο της επιδημίας. Οσον αφορά στην Ευρώπη, η Τράπεζα της Αγγλίας έχει αναγνωρίσει ότι τα τραπεζογραμμάτια μπορούν να μεταφέρουν βακτήρια του κοροναϊού, αλλά δεν υπάρχει πλάνο ώστε να ληφθούν τόσο αυστηρά μέτρα. Εκπρόσωπος της ΠΟΥ δήλωσε στην Telegraph: «Γνωρίζουμε ότι τα χρήματα αλλάζουν συχνά τα χέρια και μπορούν να μεταφέρουν όλα τα είδη βακτηρίων και ιών. «Θα συμβουλεύαμε τους ανθρώπους να πλένουν τα χέρια τους μετά το χειρισμό χαρτονομισμάτων και να μην αγγίζουν το πρόσωπό τους», τόνισε.

Κορονοϊός: Θέμα λίγων ημερών ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων

Κορονοϊός: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά – Όλη η λίστα

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, τα ακόλουθα σχολεία της Αττικής θα παραμένουν κλειστά από σήμερα, Δευτέρα 9 Μαρτίου έως την Κυριακή 22 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους:

 1. 1ο ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
 2. 13ο ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
 3. 2ο ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
 4. 49ο ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ
 5. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ
 6. AMERICAN COMMUNITY SCHOOLS
 7. ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
 8. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΑΚΑ
 9. 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
 10. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
 11. 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
 12. 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΙΜΟΥ
 13. ΓΕΛ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
 14. 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
 15. 4ο ΓΕΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 16. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟ
 17. ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ (όλες οι βαθμίδες)
 18. 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
 19. ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΕΛ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
 20. ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
 21. 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 22. 1ο ΓΕΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 23. 2ο ΓΕΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 24. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 25. 1ο ΕΠΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 26. 3ο ΓΕΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 27. 40ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
 28. 22ο ΓΕΛ. ΑΘΗΝΩΝ
 29. 20ο ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ
 30. 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 31. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά τη Δευτέρα

Αύριο, Δευτέρα, θα παραμείνουν κλειστά για απολύμανση:

– Όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

–  Τα σχολεία του Δήμου Νέας Ιωνίας. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 9/3 κλείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά), του Εσπερινού ΕΠΑΛ και των 2ου και 7ου Παιδικών Σταθμών για μία ημέρα. Την Τρίτη 10/3 θα κλείσουν τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια), του 1ου ΕΠΑΛ , ΣΕΚ και των 1ου, 3ου και 5ου Παιδικών Σταθμών του Δήμου Νέας Ιωνίας, επίσης για μία ημέρα.

– Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης, Παμμακάριστος και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Νέας Μάκρης, Παμμακάριστος θα παραμείνουν τη Δευτέρα κλειστά για προληπτικούς λόγους ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα,  Στέργιος Τσίρκας. Τα σχολεία κλείνουν για προληπτικούς λόγους καθώς μεγάλος αριθμός μαθητών απουσιάζει εξαιτίας ιογενών λοιμώξεων και για την προστασία του υπόλοιπου μαθητικού πληθυσμού.

– Όλα τα σχολεία νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια λύκεια και παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Χαλκιδέων. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Δήμου οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές την Τρίτη και την Τετάρτη 10-11 Μαρτίου.

– Όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία & δημοτικά σχολεία) του Δήμου Βέλου Βόχας στην Κορινθία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης