Έκτακτο: Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού – Και τα φροντιστήρια κλειστά για 14 μέρες

Για προληπτικούς λόγους κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες

Το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων της Ελλάδας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, 10 Μαρτίου 2020, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Αυτό σημαίνει ότι νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια θα βρίσκονται κλειστά για τις 14 επόμενες ημέρες.

Στόχος του έκτακτου αυτού μέτρου είναι να περιοριστεί η εξάπλωση τη νόσου, ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους γονείς.

Κορονοϊός: Κλείνουν όλα τα σχολεία στην Ελλάδα

Νωρίτερα, πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, αναβάζοντας τον αριθμό στα 89.

Τι θα γίνει με τα φροντιστήρια

Σε αυτά τα ερωτηματικά προσπάθησε να απαντήσει μέσα από το MEGA, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Αναφορικά με το αν η απόφαση αυτή αφορά τα ιδιωτικά φροντιστήρια απάντησε πως «η πληροφόρηση που έχουμε τώρα, γιατί πρέπει να δούμε την κοινή υπουργική απόφαση, είναι ότι μιλάμε για τα δημόσια και τα ιδιωτικά σχολεία, δεν καλύπτει η απόφαση τα φροντιστήρια και τα κέντρα ελευθέρων σπουδών».

Στο ίδιο πλαίσιο αφορά ότι η απόφαση αναφέρεται σε Πανεπιστήμια, ΙΕΚ, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Τι θα γίνει με τις χαμένες διδακτικές ώρες

Σχετικά με τις χαμένες διδακτικές ώρες απάντησε πως «για αρχή αν έχουμε μια περίοδο των 14 ημερών, τότε έχουμε ήδη μια υπουργική απόφαση και η εγκύκλιος που έχει σταλεί στα σχολεία τον Φεβρουάριο, μέσα στην οποία αναφέρονται οι τρόποι που μπορεί κάθε σύλλογος διδασκόντων μπορεί να αναπληρώσει τις χαμένες ώρες».

Αναφερόμενη σε αυτή την εγκύκλιο έκανε λόγο για χρήση των περιπάτων, κάποιες ώρες που μπορούν να αξιοποιηθούν για το θέμα των γιορτών.

Από κει και πέρα, για διάστημα περισσότερο από 15 ημέρες, μπορεί να γίνει εισήγηση από τον Περιφερειακό Διευθυντή.

Στη συνέχεια μίλησε για την πιθανότητα χρήσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν έχει δοκιμαστεί η ηλεκτρονική τάξη, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν όμως ανηρτημένα βιβλία υλικό και ασκήσεις.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως το υπουργείο συζητάει με πολλούς φορείς που θέλουν να βοηθήσουν για τη χρήση πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως δεν έχει τη δυνατότητα να έχει κάθε σπίτι πρόσβαση σε υπολογιστή ή λάπτοπ ή κινητό. «Δεν είναι εύκολο. Πρέπει να κοιτάξουμε το σύνολο της χώρας» είπε σε αυτό το πλαίσιο.

Τέλος, σχετικά με την πιθανότητα το κλείσιμο των σχολείων να παραταθεί πέραν των 14 ημερών είπε πως «έχει υπάρξει περίσταση που αξιοποιήθηκαν κάποιες μέρες παραπάνω από το σχολικό έτος και κάποιες μέρες από το Πάσχα και κάποια Σάββατα».

«Πρόκειται για εξελισσόμενη κατάσταση και εμείς ως υπεύθυνο υπουργείο θα δώσουμε όλες τις εναλλακτικές» κατέληξε.

ΕΚΤΑΚΤΟ 18:30

Κοροναϊός: Κλείνουν και τα φροντιστήρια με απόφαση Κεραμέως

Κλειστά θα μείνουν και τα φροντιστήρια για 14 ημέρες λόγω του κορονοϊού, κατόπιν απόφασης της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Μετά την απόφαση να κλείσουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, πλέον κλειστά από αύριο θα μείνουν και τα φροντιστήρια σύμφωνα με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της υπουργού Παιδείας θα κλείσουν όλα τα φροντιστήρια της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης