Κοροναϊός: Μεγαλώνει η λίστα με τα κρούσματα και τα κλειστά σχολεία – Ο Μαρινάκης διαγνώστηκε με τον ιο

Στα 89 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα, καθώς διαπιστώθηκαν 5 νέα το πρωί της Τρίτης. Σε κρίσιμη κατάσταση ο 66χρονος, που νοσηλεύεται στην Πάτρα.Ανάμεσά τους ο πρόεδρος του ΟΣΦΠ Βαγγέλης Μαρινάκης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση του 66χρονου ασθενούς που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να γνωστοποιήσει στο ελληνικό κοινό ότι ο κοροναϊός τον… επισκέφθηκε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη δημόσια τοποθέτησή του.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού γνωστοποίησε μέσω των προσωπικών του social media ότι βρέθηκε θετικός στον ιό!

Στάση ευθύνης από τον Βαγγέλη Μαρινάκη: Ανακοίνωσε ότι τον «επισκέφθηκε» ο κοροναϊός | in.gr

Την ίδια στιγμή, οι σχολικές μονάδες κλείνουν η μία μετά την άλλη, είτε λόγω κρουσμάτων σε μαθητές ή εκπαιδευτικό προσωπικό είτε προληπτικά επειδή κάποιο από τα μέλη της σχολικής κοινότητας είχε έρθει σε επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού.

Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ επικαιροποιούν σχεδόν σε καθημερινή βάση τα μέτρα για τον κοροναϊό σταθμίζοντας τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται με τον ρυθμό εξάπλωσής του.

Πληθαίνουν οι «φωνές» για κλείσιμο όλων των σχολείων

Η κατάσταση με τις σχολικές μονάδες μεταβάλλεται μέρα με τη μέρα. Το υπουργείο Παιδείας κατόπιν εισηγήσεων των ειδικών λοιμωξιολόγων ανανεώνει καθημερινά τη λίστα με τα σχολεία που κλείνουν.

Ωστόσο τα τελευταία 24ωρα και υπό το φόβο ραγδαίας εξάπλωσης του κοροναϊού πληθαίνουν οι εισηγήσεις από φορείς, δήμους και εκπαιδευτικούς για γενικευμένο κλείσιμο των σχολικών μονάδων.

Τα θέματα που εγείρονται βέβαια μετά από την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου είναι πολλά. Καταρχήν, υπάρχει το ζήτημα της αναπλήρωσης των μαθημάτων και κατά πόσον οι μαθητές θα μπορέσουν να υλοποιήσουν προγράμματα  εξ αποστάσεως εκπαίδευσης εάν το κλείσιμο των σχολείων κρατήσει για αρκετές ημέρες.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ένα από τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκε εσχάτως από το υπουργείο Παιδείας, αφορά στην προσωρινή αναστολή έως και τις 22 Μαρτίου όλων των σχολικών αθλητικών διοργανώσεων.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, αναστέλλονται οι πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες ενώ μπαίνει «φρένο» και στα μαθήματα κολύμβησης των μαθητών.

Στο «τραπέζι» η εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αναφορικά πάντως με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αναμένεται να είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν οι  υπουργοί  Παιδείας της ΕΕ αλλά και της υπόλοιπης υφηλίου που συνεδριάζουν τις επόμενες ημέρες για να λάβουν μέτρα.

Αυτό είναι το στρατηγικό κομμάτι στο οποίο πρέπει να ρίξει τώρα το ενδιαφέρον της η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και, όπως λέει η υφυπουργός του Σοφία Ζαχαράκη, ήδη το κάνει.

Μόνο χθες έγιναν συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών πληροφορικής αλλά και τον «Διόφαντο» (τον οργανισμό εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων) που διαθέτει στο «Φωτόδεντρο» ψηφιοποιημένα όλα τα σχολικά βιβλία.

Βέβαια, όπως λένε εκπαιδευτικοί που μίλησαν στα «ΝΕΑ», η εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας μας είναι σαφές ότι δεν είναι προετοιμασμένη για την περίπτωση γενικευμένης «ηλεκτρονικής» διδασκαλίας (σε πολλές περιοχές άλλωστε μαθητές ή εκπαιδευτικοί δεν έχουν ούτε καν υπολογιστές), ωστόσο είναι σαφές ότι το επόμενο χρονικό διάστημα το ενδεχόμενο αυτό πρέπει να εξεταστεί σοβαρά.

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης