Κορονοϊός: Αναβάλλονται τα χειρουργεία – Θα γίνονται μόνο έκτακτα περιστατικά – Συνολικά 99 τα κρούσματα σε όλη τη χώρα

Τέλος στα προγραμματισμένα χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Ανατροπή σε ολόκληρο το ΕΣΥ φέρνει ο κοροναϊός, καθώς όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, το πρόγραμμα των χειρουργείων προσαρμόζεται άμεσα, μέχρι νεοτέρας, και θα καλύπτει μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα τα οποία δεν δύναται να αναβληθούν. Γεγονός που σημαίνει πως σε όλη τη χώρα εκατοντάδες προγραμματισμένες επεμβάσεις μετατίθενται για αργότερα, χωρίς όμως κανείς μέχρι στιγμής να μπορεί να πει με βεβαιότητα το πότε.

Πρόκειται για μία απόφαση που δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης σχετικά με τη διασπορά του κοροναϊού και στη χώρα μας, καθώς αντίστοιχη απόφαση έχει ληφθεί και στη γειτονική Ιταλία η οποία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο σε κρούσματα μετά την Κίνα.  Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι η απόφση ελήφθη και εξαιτίας των πολλάπλών κρουσμάτων που καταγράφονται στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό το τελευταίο διάστημα, γεγονός που μπορεί να επιβαρύνει την ήδη βεβαρημένη κατάσταση του συστήματος υγείας.

Τέλος και στα απογευματινά ιατρεία

Επίσης, αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεοτέρας. Τα απογευματινά ιατρεία είναι οι προγραμματισμένες επισκέψεις των πολιτών σε γιατρούς του δημοσίου όπου όμως η ιατρική επίσκεψη καταβάλλεται με χρήματα από την τσέπη των ασθενών.

Τρεις ασθενείς στην εντατική

Αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Σε κρίσιμη κατάσταση ο 66χρονος. Διασωληνώθηκε και δεύτερος στην Πάτρα. Στην εντατική και ένας ασθενής στο ΑΧΕΠΑ.

Δέκα νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας το μεσημέρι της Τετάρτης, με τα συνολικά κρούσματα του covid-19 να ανέρχονται στα 99 στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από το σύνολο των προσβληθέντων 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας. Δύο από τους ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών και του ΑΧΕΠΑ. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες διασωληνώθηκε και δεύτερος ασθενής στην Πάτρα.

Ο 66χρονος, ο οποίος ήταν το 9ο κρούσμα και είχε διασωληνωθεί πρώτος, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακυρώνονται οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις

Στα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και της αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην ακύρωση των παρελάσεων.

Ο συντονισμός κεντρικής διοίκησης και περιφερειακής αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος του κοροναϊού απασχόλησε τη σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους περιφερειάρχες.

Στιγμιότυπο από παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

«Στη διάρκεια κρίσεων ακούγαμε παντού “πού είναι το κράτος”. Τώρα δεν το έχουμε ακούσει και πρέπει να κάνει ο καθένας ό,τι μπορεί για να μην το ακούσουμε. Το κράτος είμαστε όλοι εμείς και πρέπει να κάνουμε ο καθένας αυτό που του αναλογεί. Να βάλουμε όλοι πλάτη ώστε να περάσουμε αυτή την κρίση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα», τόνισε ο πρωθυπουργός και ζήτησε να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες που δίνονται από τον ΕΟΔΥ και να υπάρχει πλήρης συντονισμός με τα αρμόδια υπουργεία.

Επίσης τονίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι όποιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται πάντα σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους. Στη διάρκεια τής σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης σε κάθε περιφέρεια και αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, αλλά προς τιμήν της εθνικής επετείου να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης