Κορονοϊός: Στα 352 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Νέα έκτακτα μέτρα,ανοικτά και τις Κυριακές τα σούπερ μάρκετ

Αύξηση κρουσμάτων κατά 21 ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Στα 352 τα συνολικά κρούσματα σε όλη τη χώρα. “Επίταξη” του ΝΙΜΙΤΣ για την νοσηλεία κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας, από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, το απόγευμα της Δευτέρας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 21.

Στιγμιότυπο από την πλατεία Συντάγματος

Συνολικά στη χώρα μας έχουν διαπιστωθεί 352 κρούσματα. Από αυτά 65 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 9 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης. Αυξήθηκαν δε στα 51 τα κρούσματα τα οποία δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό ή σχέση με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Το 51% των νοσηλευθέντων είναι άντρες, ενώ συνολικά έχουν γίνει έλεγχοι σε 4320 εργαστηριακά δείγματα για την παρουσία του νέου κορονοϊού, ενώ εκκρεμούν περί τους 200 ελέγχους. Οι νοσηλευμένοι στις εντατικές είναι όλοι οι άνδρες με τη μέση ηλικία να είναι στα 70 έτη.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας προκειμένου να είναι έτοιμο το ΕΣΥ για την νοσηλεία νέων κρουσμάτων, το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ διατίθενται υπηρεσιακά στο ΕΣΥ για ασθενείς με λοίμωξη από τον νέο κορονοϊό. Επίσης σε αρκετά άλλα νοσοκομεία ύστερα από εντατική προετοιμασία μπαίνουν σε λειτουργία ειδικές πτέρυγες για περιστατικά λοίμωξης από τον κορονοϊό.

Σούπερ Μάρκετ: Ανοιχτά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και τις Κυριακές

Στιγμιότυπο από σούπερ μάρκετ την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Αναλυτικά τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ και της αλυσίδας τροφοδοσίας. Κλείνουν από Τετάρτη όλα τα εμπορικά καταστήματα. Διαψεύδει η κυβέρνηση τις φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε, στο πλαίσιο λήψης νέων μέτρων ότι η κυβέρνηση επεκτείνει από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα – στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό, διαβεβαιώνοντας παράλληλα σε ότι σε κάθε περίπτωση θα παραμείνουν ανοιχτά τα φαρμακεία, τα σουπερμάρκετ, ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και λοιπές υπηρεσίες.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Επίσης ανακοίνωσε την επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον 14 ημερών σε όποιον εισέρχεται στο εξής στην ελληνική επικράτεια, αλλά και την αναστολή ισχύος του δακτυλίου μέχρι το τέλος Απριλίου και αναστολή για δύο εβδομάδες της υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ για τους αγρότες.

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού, ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι τα ωράρια των σούπερ μάρκετ διευρύνονται και στο εξής θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ θα δουλεύουν και τις Κυριακές.

Παράλληλα, ανοικτά παραμένουν εκτός των σούπερ μάρκετ και μανάβικα, φούρνοι, μίνι μάρκετ, μπακάλικα, περίπτερα και delivery σε ό,τι αφορά στην αλυσίδα τροφοδοσίας.

Επίσης, φαρμακεία, τράπεζες, courrier, συνεργεία αυτοκινήτων, Pet shop, καταστήματα οπτικών ειδών και καταστήματα κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι στο ακραίο σενάριο που η ροή εξυπηρέτησης δεν δείχνει να μειώνεται, φέρεται να εξετάζεται ακόμη και η 24ωρη λειτουργία σούπερ μάρκετ στα πρότυπα που γίνεται σε αρκετές χώρες του εξωτερικού και σε φυσιολογικές περιόδους.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης