Κορονοϊός: Πέμπτος νεκρός στην Ελλάδα – Στα 387 τα κρούσματα – Έκτακτα μέτρα: Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για πολίτες εκτός ΕΕ

Ένας άνθρωπος που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ, είναι ο πέμπτος νεκρός από τον κορονοϊό στη χώρα μας. Συνολικά έχουν διαπιστωθεί 387 κρούσματα με τα νέα να ανέρχονται σε 35. Εξιτήριο πήραν 14 ασθενείς.

Ένας άνθρωπος που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ, κατέληξε ανεβάζοντας τον απολογισμό των θυμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα στους 5. Την ίδια στιγμή έχουν λάβει εξιτήριο 14 ασθενείς, 4 επιπλέον από χθες.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ678Χ381

Συνολικά στη χώρα μας έχουν διαπιστωθεί 387 κρούσματα, εκ των οποίων τα 35 νέα. Από τους ασθενείς 70 νοσηλεύονται και οι 11 εξ αυτών είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης.

Τα 60 από τα κρούσματα δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό ή σχέση με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Το μεγαλύτερο μέρος των νοσηλευθέντων είναι άντρες, ενώ συνολικά έχουν γίνει έλεγχοι σε 4900 εργαστηριακά δείγματα για την παρουσία του νέου κορονοϊού.

Οι νοσηλευμένοι στις εντατικές είναι όλοι άνδρες με τη μέση ηλικία να είναι στα 69 έτη. Η δε μέση ηλικία των ατόμων που κατέληξαν ήταν 68 ετών. Ο νέος θάνατος αφορά άνδρα ο οποίος όπως και οι προηγούμενοι 5 είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, δηλαδή η υγεία του ήταν επιβαρυμένη.

Κλείνει τα σύνορα η κυβέρνηση σε πολίτες εκτός ΕΕ.

..Στο πλαίσιο της διάδοσης του κοροναϊού για τα ΚΥΤ, περιορίζεται η κυκλοφορία στους διανέμοντες σε αυτά. Θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης ατόμων ανά μικρές ομάδες.

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέο κορονοϊού Covid-19 ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. με τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 387.

Συγκεκριμενα, από αύριο, Τετάρτη, από τις 6 το πρωί δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες που δεν είναι Ελληνες ή από χώρες της ΕΕ.

«Δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μονο για απολύτως αναγκαία συνθήκη» ανέφερε και σημείωσε ότι οι αφιθχέντες από το εξωτερικό θα τίθενται υποχρεωτικά σε καραντίνα 14 ημερών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε επίσης περιορισμούς στην κυκλοφορία προσφύγων και μεταναστών στους καταυλισμούς. «Στο πλαίσιο της διάδοσης του κορωνοϊού για τα ΚΥΤ, περιορίζεται η κυκλοφορία στους διανέμοντες στα ΚΥΤ. Θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης ατόμων ανά μικρές ομάδες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Πηγη news247

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης