Κορονοϊός: 46 νέα κρούσματα, 464 στο σύνολο – Οι σημερινές ανακοινώσεις στο υπουργείο υγείας

«Τουλάχιστον 2.000 συμπολίτες μας έχουν προσβληθεί από τον ιό», τόνισε ο κ. Τσιόδρας

Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα με το υπουργείο και τον Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνουν 46 νέα. Συνολικά 78 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων 16 διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με τη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Πέμπτης, από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 46. Στους 6 οι θάνατοι από την αρχή της επιδημίας στην Ελλάδα από την έναρξη της επιδημίας.

Σύμφωνα με το λοιμοξιωλόγο, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων που έχουμε καταγράψει και έχει επιβεβαιωθεί έως σήμερα, ανέρχεται σε 464.

Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 72 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, ήτοι 8 περισσότερα από χθες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων οι 78 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 16 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Πατρών. Όλοι τους παίρνουν ειδική αντιική θεραπεία ενώ η μέση ηλικία των νοσηλευομένων είναι 68.

Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι κοντά στα 69 έτη.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι σε εκατοντάδες δείγματα για την παρουσία του νέου ιού.

Επίσης το τελευταίο 24ωρο έλαβαν εξιτήριο άλλοι 5 Έλληνες συμπολίτες μας και συνολικά έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο 19 ασθενείς.

Οι συμβουλές προς τον γενικό πληθυσμό δεν αλλάζουν. Δεν συστήνεται έλεγχος, για ασθενείς που έχουν ήπια συμπτωματολογία και δεν ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου

ο Κ. Τσιόδρας επιβεβαίωσε και τον 6ο θάνατο στην Ελλάδα, του 70χρονου στην Καστοριά και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων του κορονοϊού. Σημειώνεται πως και οι 6 ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους ήταν άνδρες με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Κορονοϊός: Κλείνουν τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα μέχρι τέλος Απριλίου

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας στη χώρα μας. Κλείνουν τα ξενοδοχεία. Διέψευσε ότι θα διακοπούν οι πτήσεις.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε επιπλέον περιοριστικά μέτρα: Αναστέλλεται η λειτουργία ξενοδοχείων μέχρι το τέλος του Απριλίου. Προβλέπεται η  υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι Σύλλογοι των Ξενοδόχων θα αποφασίσουν ποια θα παραμείνουν ανοιχτά.

Συνέντευξη τύπου για την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού

Από την Παρασκευή θα υπάρχει αυστηρή επιτήρηση του αν εφαρμόζεται η 14ημερη καραντίνα όσων επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Παράλληλα, δήλωσε πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σκέψη για απαγόρευση πτήσεων από και προς τη χώρα, αλλά όπως είπε θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα αεροδρόμια αλλά και του αν τηρείται η 14ημερη καραντίνα.

Ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας παρά μόνο μέτρο για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των δέκα και όπως είπε, οι αρχές απευθύνουν συστάσεις προς τους πολίτες και όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι για επανεξέταση στο αμέσως επόμενο διάστημα ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε την ανάγκη περιορισμού των μετακινήσεων εκτός οικιών και ευχαρίστησε όσους εργάζονται για τον περιορισμό της επιδημίας, κατά κύριο λόγο τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης