Το τρίτο πακέτο των νέων οικονομικών μέτρων

Οι Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης από το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσαν το νέο πακέτο μέτρων για τον κορωνοϊό ξεκαθαρίζοντας πως το δώρο του Πάσχα θα το πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι και το επίδομα των 800 ευρώ ακόμα και αυτοί που απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν από την 1η Μαρτίου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών

-Ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου επεκτείνεται και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους. Το μέτρο αφορά 1,4 εκατομμύρια εργαζόμενους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες.  Για του ανωτέρω θα ανασταλούν και οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

  • – Το ποσό των 800 ευρώ θα λάβουν και όλοι όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου μέχρι και 17 Μαρτίου. Το μέτρο αφορά περίπου 41.000 εργαζόμενους
  • – Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το δικαιούνται.  Ωστόσο η κυβέρνηση αποφάσισε να μεταθέσει το χρόνο καταβολής του δώρου Πάσχα. Το μέτρο αφορά όλες τις επιχειρήσεις. Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν μπορούν να καταβάλλουν το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους.  Το οικονομικό επιτελείο επέλεξε να μεταθέσει το χρόνο πληρωμής για να στηρίζει εμμέσως την ρευστότητα των επιχειρήσεων καθώς υπολογίζεται ότι το δώρο Πάσχα ανέρχεται στο ποσό των 1-1,2 δις. ευρώ. Ένας ακόμα λόγος είναι για να πέσει στην αφορά το ποσό των 12 δις. ευρώ μετά την κρίση για να τονώσει το σύνολο της ελληνική οικονομίας
  • – Δώρο Πάσχα θα λάβουν και οι 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία το ΕΚΑΒ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης