Διαμαρτύρονται  οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα-Δεν υπάρχει ανακοίνωση δώρου για εμάς

Με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα διαμαρτύρονται  καθώς μέχρι τώρα δεν έχουν ακούσει ότι θα συμπεριληφθούν  στην καταβολή του εκτάκτου δώρου , μιας και έιναι εκτεθειμένοι σε διάφορες ασθένειες και τώρα τον κορωνοϊό.

Η ανάρτηση:

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ

Το επάγγελμά μας είναι σκουπιδιάρηδες και δεν ντρεπόμαστε για την εργασία μας.
Είμαστε αυτοί που καθαρίζουμε τους κάδους από τα νοσοκομεία ,τα σχολεία όλες τις γειτονιές του κάθε Δήμου με αποτέλεσμα να ρισκάρουμε επί καθημερινής βάσης της ζωές μας για ένα μεροκάματο.

Ο μισθός μας είναι στα 700 ευρώ,ύστερα από διάφορες μειώσεις που προηγήθηκαν αρχές της κρίσεως με περικοπή μισθών, κόψιμο τελείως των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα.
Το βαρέο και ανθυγιεινό να κρέμεται πάνω σε μία κλωστή. Είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι με διάφορες αρρώστιες Η1Ν1 κ.α και εμείς είμαστε ακόμα στην πρώτη την γραμμή.
Να ακούμε τα καθημερινά βρισίδια επειδή σταθμευουμε σε κάθε καδο για να τους αδειάσουμε.
Παρόλο αυτές τις δυσκολίες με κόπο και ιδρώτα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες,είτε με βροχή, κρύο καύσωνα και έρχεται τώρα ό κορωνοϊός και είμαστε πάλι παρών μέρα-νύχτα και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.
Ενημερωθήκαμε σήμερα από τα Μ.Μ.Ε ότι το έκτακτο δώρο θα το πάρουν οι εργαζόμενοι στους τομείς της υγείας και της πολιτικής προστασίας και πολύ καλά θα κάνουν γιατί το αξίζουν.
Για εμάς τους υπαλλήλους στον τομέα της καθαριότητας που φροντίζουμε για την Υγεία δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση περί έκτακτου δώρου ;;;

Θα θέλαμε μια επίσημη απόφαση και για εμας.

Με εκτίμηση οι υπάλληλοι της καθαριότητας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης