Κορονοϊός: Η Ελλάδα ενδέχεται να έχει μέχρι 10.000 κρούσματα. 17 νεκροί, 695 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού κατά 71 ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 695. Νοσηλεύονται 114 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 35 διασωληνωμένοι. Τσιόδρας: “Εκτιμάται ότι έχουν προσβληθεί 8-10.000”

Συνολικά 71 νέα κρούσματα του κορονοϊού που ανεβάζουν το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 695, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Μετά και τα νέα δεδομένα από την ταχύτητα εξάπλωσης της επιδημίας εκτιμάται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν συνολικά 8-10.000 άνθρωποι που έχουν προσβληθεί.

Σημειώνεται ότι σήμερα δύο ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στην Ελλάδα στους 17. Την ίδια ώρα εξιτήριο έχουν πάρει 29 ασθενείς.

Τα κρούσματα βρίσκονται σε 28 περιφέρειες, της Ελλάδας με τους περισσότερους από αυτούς στην περιοχή της Αττικής, ενώ το 56% των ασθενών είναι άνδρες. Το 75% είναι ηλικίας από 18 έως 64 ετών.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, νοσηλεύονται 114 άνθρωποι, και το 61% αυτών είναι άνδρες. Από τους νοσηλευόμενους 35 είναι διασωληνωμένοι και όλοι είναι άντρες -εκτός από μία γυναίκα, μέσης ηλικίας 68 ετών. Το 74% των δασωληνομένων έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι αν μπορούσε να είμαστε σε απόσταση (στα δύο μέτρα ο ένας από τον άλλον) θα περιοριζόταν ο ιός αλλά αυτό δεν είναι εφικτό από κανέναν.  «Ελπίζω να μην περάσουμε άλλες παρόμοιες καταστάσεις. Είναι η μάχη που κέρδισε μια νεαρή μητέρα σήμερα στο νοσοκομείο μας», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης