ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Πλησιάζουν το 1 εκατομμύριο τα κρούσματα παγκοσμίως

Συνεχίζει την επέλαση της η πανδημία κορωνοϊού καθώς απόψε τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά τον κόσμο ανέρχονται 962.308, ενώ οι θάνατοι από τη νόσο στους 49.371. Οι προγνώσεις για τα ανεπιβεβαίωτα κρούσματα μεγαλώνουν την έκταση της επιδημίας.

Στην παρούσα φάση, στις ΗΠΑ τα κρούσματα βρίσκονται πριν το φράγμα των 200.000 (199.092) ενώ ακολουθεί η Ιταλία με 110.574 κρούσματα και η Ισπανία με 102.136. Η Κίνα συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στην καταμέτρηση κρουσμάτων με 82.361, ενώ έπονται Γερμανία και Γαλλία.

Αθροιστικά οι θάνατοι από τη νόσο ανέρχονται σε 49.371 παγκοσμίως. Μόλις μέσα σ’ένα 24ωρο, οι ΗΠΑ κατέγραψαν 743 θανάτους από τον κορωνοϊό, που στο σύνολο τους αγγίζουν τις 3.603 θανάτους, υπερβαίνοντας τη θνησιμότητα στην Κίνα. Στην Ευρώπη, η Ιταλία συνεχίζει να ζει δραματικές στιγμές με 13.155 θανάτους, η Ισπανία ακολουθεί με 9.053 θανάτους ενώ στο Ιράν οι θάνατοι έφθασαν πλέον στους 3.036.

Σε 202 χώρες και σε 3 κρουζιερόπλοια ο COVID-19 κινείται ανεξέλεγκτα – Η έκρηξη που έγινε μέσα στο μήνα Μάρτιο

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που καταγράφονται από τους παγκόσμιους οργανισμούς για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού με την ολοκλήρωση του Μαρτίου. Η αύξηση σε σύγκριση με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Κίνα το πρώτο δίμηνο του 2020 ξεπερνάει το 300% και η δυναμική που έχει δημιουργηθεί στην αύξηση των κρουσμάτων και των νεκρών δικαιώνει τις απαισιόδοξες προβλέψεις λοιμωξιολόγων, οι οποίοι στα μέσα Μαρτίου εκτίμησαν πως ο πλανήτης ίσως μπει σε καραντίνα ακόμα και για ένα εξάμηνο.

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά με την κατάσταση στις ΗΠΑ να κινείται ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία για το Μάρτιο υπάρχουν 202 χώρες και 3 κρουζιερόπλοια ο COVID-19 κινείται με εκρηκτικές τάσεις. Μοναδική εξαίρεση η Κίνα αλλά κι εκεί δεν έχουν μηδενίσει οι ασθενείς και τα θύματα. Τις τελευταίες ώρες του Μαρτίου κατέγραψαν τους πρώτους νεκρούς η Τανζανία, η Λευκορωσία, η Μποτσουάνα, η Μιανμάρ, το Μαγιότ, το Ομάν και το Eλ Σαλβαδόρ, ενώ τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Λετονία, η Σλοβακία και η Μάλτα κρατούν ακόμα αντιστάσεις και δεν έχουν ούτε έναν νεκρό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ…

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης