Εργαζόμενοι κοινωφελούς -καταγγελία: Ο κορωνοϊός μας άφησε χωρίς εισόδημα

Κλίμα αβεβαιότητας επικρατεί  ανάμεσα στους εργαζομένους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, καθώς όπως καταγγέλλει ομάδα  βρεφονηπιοκόμων στο aftodioikisi.gr, από τη μία φαίνονται εργαζόμενοι, ενώ δεν εργάζονται, και από την άλλη δεν έχουν κανένα εισόδημα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, ενώ η σύμβαση τους έληγε στις 20/3, είναι σε αναστολή σύμβασης λόγω των μέτρων που έχουν παρθεί.

Όπως καταγγέλλουν, κανείς δεν έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους αν δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ, με τον υπεύθυνο προσωπικού του Δήμου από τη μία πλευρά να υποστηρίζει ότι δεν το δικαιούνται καθώς εργάζονται στο δημόσιο και όχι στον ιδιωτικό τομέα, και με τον ΟΑΕΔ από την άλλη πλευρά να τους απαντά ότι ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το επίδομα καθώς είναι υπεύθυνος μόνο για την πληρωμή του προγράμματος.

Ακόμα ένα παράλογο που προκύπτει είναι ότι οι εργαζόμενοι ενώ φαίνεται ότι εργάζονται κανονικά, στην  πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει, και το χειρότερο, δεν έχουν κανένα εισόδημα.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, μία εργαζόμενη από την ομάδα: «Στο ίδιο καθεστώς έχουν εγκλωβιστεί όλοι οι συνάδελφοι μου. Εγώ μένω μόνη και νοικιάζω σπίτι πώς θα καταφέρω να πληρώσω τους λογαριασμούς?? Γιατί δεν μας λήγουν τις συμβάσεις για να μπορέσουμε τουλάχιστον να βγούνε ταμείο ανεργίας?? Το υπόλοιπο των ημερών μας είναι 5 μέρες.»

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης