Κάλεσμα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στα μπαλκόνια όλης της χώρας

Στα μπαλκόνια μας βγήκαμε  και χειροκροτήσαμε δύο φορές τους ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που εδώ και περίπου ενάμιση μήνα δίνουν έναν αξιέπαινο αγώνα στα νοσοκομεία όλης της χώρας

 

 

Στα μπαλκόνια μας βγήκαμε για τον Μανώλη Γλέζο όταν απεβίωσε, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τα όσα προσέφερε σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να ξαναβγούμε στα μπαλκόνια μας προκειμένου να βιώσουμε μια Ανάσταση που ούτως ή άλλως θα είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με όσες είχαμε ζήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Όσοι είχαμε συνηθίζει να φεύγουμε αυτές τις μερες  δεν θα το επιχειρήσουμε αυτη τη χρονιά αλλά όπως επίσης λόγω των γνωστών περιοριστικων μέτρων  δεν θα δώσουμε το παρών  ούτε στους ιερούς ναούς .

Η Ανάσταση του 2020 θα μας μείνει για πάντα χαραγμένη στο νου και θα ‘χουμε να τη συζητάμε για αρκετά χρόνια.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, θεωρείται βέβαιο ότι όλοι θα έχουν ανοικτούς τους τηλεοπτικούς δέκτες προκειμένου να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία και λίγο πριν χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες, οι ιερείς εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανόν όλος ο κόσμος να βγει στα μπαλκόνια με αναμμένες λαμπάδες στα χέρια, ψάλλοντας το «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών».

Τα σχετικά καλέσματα θα ξεκινήσουν στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας μέσα από τα social media και ενδεχομένως με ανακοινώσεις ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί μια όσο το δυνατόν ευρύτερη κατανυκτική ατμόσφαιρα. Μέσα στο σκοτάδι αναμένεται μια πάνδημη συμμετοχή ακόμη και από ανθρώπους που μπορεί να μην έδιναν μέχρι και σήμερα το παρών στην εκκλησία, ενώ εκτιμάται πως θα είναι και μια στιγμή εκτόνωσης εκτόνωσης του πληθυσμού μετά από 34 ημέρες που θα έχουν συμπληρωθεί από τότε που επιβλήθηκαν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Αναφορικά με το Άγιο Φως η έλευση του από τους Αγίους Τόπους στην Ελλάδα θα γίνει κανονικά και φέτος. Κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Βλάση και του έξαρχου του Παναγίου Τάφου, αρχιμανδρίτη κ. Δαμιανό αποφασίστηκε να μεταβεί από την Ελευσίνα στο Τελ Αβίβ στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου C-27 με τους ελάχιστους δυνατούς επιβάτες .

Το Άγιο Φως θα παραληφθεί στον αερολιμένα του Ισραήλ το Άγιο Φως και το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας θα επιστρέψει κατευθείαν στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» που θα το υποδεχθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών. Με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας ασφάλειας, η τελετή θα είναι ιδιαίτερα λιτή, χωρίς κόκκινα χαλιά και δίχως την παρουσία ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Εν συνεχεία θα μεταφερθεί στις εκκλησίες όλης της χώρας με προγραμματισμένες πτήσεις της Aegean.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης