Καμία σκέψη για τοποθέτηση προκάτ αιθουσών σε σχολεία της Πετρούπολης

Μεγάλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Πετρούπολης σχετικά με την απόφαση να τοποθετηθούν προκατ αίθουσες στα προαύλια δημοτικών σχολείων για την Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση,η οποία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και η υλοποίησή της δεν μπορεί να βασιστεί σε πρόχειρους σχεδιασμούς…

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων του 5ου Δημοτικού σχολείου

Εμείς οι γονείς των μαθητών του 5ου Δημοτικού Πετρούπολης και λοιπών σχολείων εκτιμώντας τις συνέπειες που θα έχει η εισήγηση της Διοίκησης του Δήμου Πετρούπολης, δηλώνουμε την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σκέψη τοποθέτησης προκάτ ελαφρού τύπου αιθουσών στον προαύλιο χώρο τόσο του δικού μας σχολείου όσο και στους προαύλιους χώρους των άλλων προτεινόμενων σχολείων (4ο Νηπιαγωγείο, 2ο Δημοτικό).

Πιστεύουμε ότι η Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και η υλοποίησή της δεν μπορεί να βασιστεί σε πρόχειρους σχεδιασμούς. Θέλουμε όλα τα παιδιά (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών) να φοιτούν σε σύγχρονα ασφαλή κτίρια με προαύλια που θα μπορούν να παίζουν και να αθλούνται.

Όποιος νόμος προβλέπει ότι 2m^2 (στα οποία περιλαμβάνονται κλειστά αίθρια, παρτέρια, χώροι που δεν έχουν καν πρόσβαση οι μαθητές ) ανά μαθητή αρκούν, είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα και τις ανάγκες των παιδιών. Αυτός ο νόμος -για εμάς τους γονείς- πρέπει να αλλάξει.

Δεν διανοούμαστε ότι σε κανονικές συνθήκες χωρίς κάποια φυσική καταστροφή (σεισμός, πλημμύρα κτλ) θα ήθελε κάποιος το παιδί του να είναι στοιβαγμένο με άλλα 20 ή 25 παιδιά μέσα σε προκάτ αίθουσα που τον χειμώνα θα είναι παγωμένη και το καλοκαίρι θα καίγεται (ρωτήστε τους γονείς των μαθητών του 2ου Λυκείου τι τράβηξαν τα παιδιά τους τον χειμώνα).

Να ξεμπλοκάρουν άμεσα όλες οι περιπτώσεις νηπιαγωγείων που έχουν βαλτώσει με ευθύνη των ΚΤΥΠ (8ο, 9ο ,13ο ,16ο ,17ο) . Να εξεταστούν όλοι οι προς ενοικίαση χώροι που μπορούν να αποτελέσουν μία ανθρώπινη λύση για τα παιδιά με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και χωρίς δυνατότητα επέκτασης. Να χτιστούν νέα νηπιαγωγεία για όλα τα παιδιά της πόλης μας. Βλέπουμε ήδη γενιές μαθητών στην πόλη μας που βγάζουν το δημοτικό σε αίθουσες-αποθήκες. Ας μην δούμε και προνήπια.

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΝΕΑ & ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

Σύλλογος Γονέων 5ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης

Υπογράφουμε όλοι, πατώντας ΕΔΩ!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης