Έρευνα : Ο φόβος για τον κορονοϊό φεύγει, η ανησυχία για την οικονομία έρχεται – 4 στους 10 πιστεύουν ότι δημιουργήθηκε σε εργαστήριο στην Κίνα

Μεγάλη έρευνα του NEWS 24/7 για τον κορονοϊό: Η ανησυχία των Ελλήνων και η προσδοκία για το τέλος του εφιάλτη

Ως μεγάλη απειλή αντιμετωπίζουν οι Έλληνες τον κορονοϊό, προσβλέποντας παράλληλα στην ανακάλυψη θεραπείας, σύμφωνα με έρευνα της aboutpeople για το News 24/7. Τι πιστεύουν οι πολίτες για τη στάση της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και της εκκλησίας. Ποιους εμπιστεύονται περισσότερο και ποιους λιγότερο και πόσοι θεωρούν ότι ο ιός “δημιουργήθηκε σε εργαστήριο”.

Θεωρίες εργαστηρίου

Τις τελευταίες μέρες έγινε μεγάλη συζήτηση για το πως δημιουργήθηκε ο ιός μετά και τις σχετικές καταγγελίες του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ετσι βλέπουμε ότι σχεδόν 4 στους 10 θεωρούν πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 24,9% θεωρεί ότι ο κορονοιός δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια απλή γρίπη και ότι όλο αυτή που ζήσαμε ήταν μια υπερβολή.

 

ΠΟΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΧΕΤΕ, ΑΝ ΕΧΕΤΕ, ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΠΗΓΕΣ: Τηλεόραση ,εφημερίδες (7 στους 10 απάντησαν λίγο ή καθόλου )

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι Έλληνες αισιοδοξούν πλέον για το οριστικό τέλος της υγειονομικής κρίσης, εφόσον με τιτάνια προσπάθεια και τήρηση των μέτρων, επιτεύχθηκε η επιπέδωση της καμπύλης κρουσμάτων. Ωστόσο ένα όχι και τόσο άγνωστος φόβος επιστρέφει. Ο φόβος για την πορεία της οικονομίας, που επλήγη βάναυσα από τον κορονοϊό.

Στα αξιοσημείωτα της μέτρησης:

//Υπάρχει ακόμα ανησυχία για τον κορονοϊό, ωστόσο το ποσοστό είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με τις προηγούμενες έρευνες.

//Αξιοζημείωτο το ποσοστό αυτών που θεωρούν ότι ο ιος, δημιουργήθηκε σε… εργαστήριο

//Τσιόδρας και επαγγελματίες υγείας, διατηρούν την εμπιστοσύνη των πολιτών

//Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε αυτή τη μέτρηση, η αίσθηση ότι τα ΜΜΕ υπερβάλλουν σχετικά με την κρίση είναι σε υψηλά επίπεδα (68,5%), κάτι που μπορεί να οφείλεται βέβαια και στο ότι μειώνεται η ανησυχία γενικά..

 

πηγη news247

Ολόκληρη η έρευνα της aboutpeople για το NEWS 24/7

https://www.news247.gr/20-20/ereyna-news-24-7-o-fovos-gia-ton-koronoio-feygei-i-anisychia-gia-tin-oikonomia-erchetai.7628193.html?fbclid=IwAR2MPR-DTbZy0KQ8or-FNWHaFx-2Y6h9nWS8KR2EvOMQs6DYq7otwLZjSRY

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης