Ειδικός: Θα πρέπει να συνηθίσετε να ελέγχονται οι κινήσεις σας από κινητό

Υποστηρίζει ότι το εργαλείο αυτό είναι ένα «τέλειος τρόπος» για να καταπολεμήσει το επόμενο ξέσπασμα του κορονοϊού

Ο έλεγχος των κινήσεων των πολιτών μέσω της γεωγραφικής τοποθεσίας είναι εξ ορισμού μια «εισβολή της ιδιωτικής ζωής» των ανθρώπων, αλλά θα είναι απαραίτητο εργαλείο για τη διαχείριση μελλοντικών επιδημιών .

Αυτό υποστηρίχθηκε από τον διευθυντή του Κέντρου MRI του Πανεπιστημίου της Ναβάρα , Francesc Pujol, ο οποίος θεωρεί ότι η γεωγραφική τοποθεσία θα είναι απαραίτητη εάν δεν θέλουμε “η χώρα να παραλύει κάθε δύο μήνες επειδή δεν μπορούμε να επιτύχουμε την διαχείριση νέων κρουσμάτων. ”

Αυτός ο ειδικός στη διαχείριση των δεδομένων υποστηρίζει ότι το εργαλείο αυτό είναι ένα «τέλειος τρόπος» για να καταπολεμήσει το επόμενο ξέσπασμα του κορονοϊού χωρίς να καταφεύγουν σε περιορισμό, αλλά θα πρέπει να αναζητηθεί, διευκρίνισε, ένα σύστημα που «καθιστά σχεδόν αδύνατη » την παραβίαση του δικαιώματος του πολίτη στην ιδιωτική ζωή .

Ο καθηγητής δήλωσε ότι η έλλειψη ενοποιημένων κριτηρίων στη διαχείριση δεδομένων μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και εκείνων των αυτόνομων κοινοτήτων είναι “ένα από τα πιο τρομερά πράγματα” σε αυτήν την κρίση υγείας.

Ο Pujol ισχυρίστηκε ότι αυτή η έλλειψη συντονισμού είναι «αξιολύπητη», επειδή τα δεδομένα έχουν «στρατηγική σημασία» σε αυτήν την κρίση: «Είναι πολύ σημαντικά για τη λήψη αποφάσεων» και βασικά όταν πρόκειται για «θυσία» από πολίτες και εταιρείες.

Για το λόγο αυτό, εξέφρασε την άποψη ότι η πιθανότητα περιορισμού των δεδομένων σχετικά με τον κορονοϊό σε επίσημες πηγές είναι «μια παρέκκλιση» που «ακούγεται πολύ έξω». Πάνω απ ‘όλα, εξήγησε, “είναι ότι θα μετανιώσουν επιμένοντας ότι πρέπει να πάρετε πληροφορίες από μια μόνο πηγή”, επειδή “υπάρχουν αντικειμενικά διαφορετικοί τρόποι λογιστικής καταγραφής για την εξέλιξη της πανδημίας. Σε λίγες μέρες οι ίδιοι πρόκειται να αλλάξουν τα κριτήριά τους, θα απορρίψουν τις δικές τους επίσημες πηγές”, ανέφερε.

Ο Pujol αναφέρεται επίσης και στην ενημέρωση. “Η δημοσιογραφία δεδομένων είναι καθαρή δημοσιογραφία, δεν υπάρχουν επίθετα”, δήλωσε ο Pujol, ο οποίος δήλωσε ότι αυτή η κατάσταση “υπογραμμίζει ότι η ακριβής ερμηνεία των δεδομένων είναι πολύ σημαντική , είναι ουσιαστικό μέρος της ιστορίας” και επομένως, σε όλες τις αίθουσες ειδήσεων “πρέπει να υπάρχουν ομάδες ή άτομα προσανατολισμένα σε αυτόν τον τύπο πληροφοριών.”

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης