Αποζημιώσεις για Marfin: Παραιτείται το Δημόσιο από την αναίρεση μετά τις αποκαλύψεις και τις αντιδράσεις

Το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin. Προηγήθηκε αποκάλυψη του δημοσιογράφου Ν. Μπογιόπουλου για τη στάση που επρόκειτο να κρατήσει στο ΣτΕ.

Προηγήθηκε την Πέμπτη (07/05) η αποκάλυψη του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου  οτι το ελληνικό δημόσιο υπέβαλε τον Νοέμβριο του 2019  και κατέθεσε τον Μάρτιο του 2020 στο Συμβούλιο της Επικρατείας την αίτηση αναίρεσης του Δημοσίου κατά των αποφάσεων των διοικητικών δικαστηρίων που δικαιώνουν τους συγγενείς των θυμάτων.

Το ελληνικό Δημόσιο, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και μια μέρα πριν τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας για τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης στη Marfin (του Επαμεινώνδα Τσακάλη, της Παρασκευής Ζούλια και της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου), το ελληνικό δημόσιο έστω και τώρα έκανε πίσω.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης