Έρχονται μάσκες από την ΕΕ για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Οι μάσκες θα παραδοθούν στα κράτη μέλη και τις περιφέρειες που τις χρειάζονται σε εβδομαδιαίες παρτίδες του 1,5 εκατομμυρίου μασκών

Σε 17 κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παραδοθούν 1,5 εκατομμύριο ιατρικές μάσκες για την προστασία των εργαζομένων στον τομέα της υγείας από τον κορονοϊό. Η εν λόγω τελευταία παράδοση μασκών αποτελεί μέρος ενός νέου πακέτου 10 εκατομμυρίων μασκών, οι οποίες αγοράστηκαν με χρηματοδότηση της Επιτροπής μέσω του μέσου στήριξης έκτακτης ανάγκης, για την παροχή απευθείας στήριξης στα κράτη μέλη με σκοπό τον μετριασμό των άμεσων επιπτώσεων της πανδημίας και την προετοιμασία για την αντιμετώπιση των αναγκών που συνδέονται με την έξοδο και την ανάκαμψη.

Η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, κ. Στέλλα Κυριακίδου, δήλωσε: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τα κράτη μέλη στην προσπάθεια εφοδιασμού του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή με προστατευτικό εξοπλισμό. Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι σύγχρονοι ήρωες της Ευρώπης. Η αλληλεγγύη της ΕΕ γίνεται πράξη για την κάλυψη των αναγκών των ευρωπαϊκών συστημάτων υγείας και 3 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ έχουν ήδη κινητοποιηθεί για την άμεση στήριξη των εθνικών προσπαθειών. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη δέσμευσή μας: μαζί, μπορούμε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη.»

Οι μάσκες θα παραδοθούν στα κράτη μέλη και τις περιφέρειες που τις χρειάζονται σε εβδομαδιαίες παρτίδες του 1,5 εκατομμυρίου μασκών κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι εβδομάδων.

Οι παραδόσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις εκατοντάδες χιλιάδες μάσκες που παρασχέθηκαν ήδη από το απόθεμα ιατρικού εξοπλισμού rescEU τις προηγούμενες εβδομάδες, καθώς και στη βοήθεια που κινητοποιήθηκε μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ.

Πριν από λίγες μόλις εβδομάδες, στις 24 Απριλίου, η Επιτροπή αποφάσισε να κινητοποιήσει, στο πλαίσιο του μέσου στήριξης έκτακτης ανάγκης (ESI), 320 εκατ. ευρώ για δράσεις στήριξης έκτακτης ανάγκης, εκ των οποίων 100 εκατ. ευρώ προορίζονται για βασικά υγειονομικά προϊόντα, τα οποία θα αγοραστούν κατά τους προσεχείς μήνες.

Πηγη ethnos.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης