Και άλλη κατάσχεση με αλλοιωμένα κρέατα «έτοιμα» για νοσοκομεία και στρατόπεδα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News μια δεύτερη κατάσχεση με αλλοιωμένα κρέατα έγινε χθες στην επιχείρηση του χονδρέμπορα που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Πειραιά και ο οποίος ήταν έτοιμος να διαθέσει νοσοκομεία, στρατόπεδα και φυλακές 7 τόνους αλλοιωμένα κρέατα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η επιχείρηση του βρίσκεται στα Καμίνια κι είχε πολλές συμβάσεις κι έντονη δραστηριότητα με το δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη κατασχέθηκαν 7 τόνοι αλλοιωμένα κρέατα έτοιμα προς κατανάλωση. Χθες μάλιστα κατασχέθηκε και νέα ακατάλληλη παρτίδα κρεάτων από τον συγκριμένο χονδρέμπορα που έχει μπει στο μικροσκόπιο των Aρχών. Μάλιστα, φαίνεται ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε δράση και πριν πιαστεί στη φάκα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας όλα έγιναν σε αστραπιαίο χρόνο. Η εντολή για την διερεύνηση της επιχείρησης ήρθε από τον ΕΦΕΤ και το ΣΔΟΕ βρέθηκε σε πολλή λίγη ώρα να «ξεσκονίζει» την επιχείρηση σε επιτόπιο έλεγχο.

Τα ακατάλληλα κρέατα που βρέθηκαν εκεί ήταν μάλιστα, στην παραγωγική διαδικασία, στην φάση της συσκευασίας έτοιμα να πάνε παρακάτω. Άμεσα , και τσεκάροντας τα στοιχεία της επιχείρησης ο ΣΔΟΕ ξεκίνησε την «ιχνηλάτηση» των κρεάτων.

Σύντομα αποδείχθηκε ότι η επιχείρηση έχει πολλές συμβάσεις με το δημόσιο και φορείς του και έτσι διασταυρώθηκε ποιοι είναι οι πελάτες αυτής της επιχείρησης. Μέσα από την ιχνηλάτηση της αγοράς και των πωλήσεων και τον φορολογικό έλεγχο, την επόμενη ημέρα νωρίς το πρωί ο ΣΔΟΕ κάλεσε στη σειρά όλα τα Υπουργεία. Αυτά, ενημέρωσαν με την σειρά τους άμεσα τους δικούς τους φορείς σε μια επιχείρηση που σε όλα τα στάδια της είχε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά.

Η κινητοποίηση ΣΔΟΕ ήταν πολύ άμεση μιας και αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της υγειονομικής βόμβας η οποία «κατευθυνόταν» σε τόσα πολλά σημεία δημόσιου ενδιαφέροντος και συμφέροντος, οι ελεγκτές ξενύχτησαν για να βρουν όσο πιο γρήγορα τους «πελάτες» που έπρεπε να ειδοποιηθούν. Η λίστα είναι πραγματικά τρομαχτική- πρόκειται για περισσότερα από 50 νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια, καθώς επίσης και στρατόπεδα, σωφρονιστήρια, δομές φιλοξενίας ανηλίκων, δημοτικές επιχειρήσεις, δομές φιλοξενίας προσφύγων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ.λπ.

Μάλιστα, όλοι οι παραπάνω, συνεχίζουν να επικοινωνούν καθημερινά με τον ΣΔΟΕ και να ζητούν λεπτομέρειες για τα κρέατα και την διαδρομή τους ζητώντας αυτή τη στιγμή την βοήθεια των ελεγκτών για να κάνουν έλεγχο στα κρέατα που έχουν ήδη παραλάβει.

Το ιστορικό της επιχείρησης

Την Τετάρτη 6 Μαΐου, στο πλαίσιο κοινής δράσης έρευνας, μεικτό κλιμάκιο ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του Ε.Φ.Ε.Τ., εντόπισε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου κρέατος και προϊόντων κρέατος με έδρα τον Πειραιά, η οποία κατείχε προϊόντα κρέατος μη ασφαλή (αλλοιωμένα), ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, βάρους επτά (7) τόνων περίπου, τα οποία και κατασχέθηκαν και δεσμεύτηκαν.

Πιο αναλυτικά, κατασχέθηκαν από τον Ε.Φ.Ε.Τ. τα ακόλουθα είδη:
Μπούτια κοτόπουλου σε 74 πλαστικά τελάρα, βάρους 1.480 kg
2. Κοτόπουλο μπούτια σε 39 τελάρα, βάρους 780 kg
3. Ρολό κρέατος σε 10κιβώτια, βάρους 200 kg
4. Χοιρινό νωπό σε 29 χαρτοκιβώτια με περασμένη ημερομηνία λήξης, βάρους 580 kg

πηγη dikaiologitika.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης