Αναστάτωση στο προσωπικό σε ΕΛΠΙΣ και Ευαγγελισμό μετά από την επιβεβαίωση κρουσμάτων κορονοϊόυ

Συναγερμός στο Νοσοκομείο Ελπίς μετά από την επιβεβαίωση 4 υγειονομικών θετικών στον κορονοϊό. Ευρεία ιχνηλάτηση για άλλα κρούσματα.

Ανησυχία για την απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου Ελπίς προκαλεί η επιβεβαίωση 3 γιατρών και μίας νοσηλεύτριας θετικών στον κορονοϊό. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των κρουσμάτων σε επαγγελματίες υγείας που εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο. Επισημαίνεται ότι η πρωινή εφημερία του Νοσοκομείου, ανεστάλη, ενώ έχει ξεκινήσει και η απολύμανση κλινικών.

Το φόβο τους για την εξάπλωση του νέου κορονοϊού στο νοσοκομείο «Ελπίδα» εξέφρασαν νωρίτερα σήμερα οι εργαζόμενοι του μέσω του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων,κ. Γιαννάκου, μετά από τη διάγνωση θετικών τεστ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ «υπάρχει διασπορά του ιού στο νοσοκομείο Ελπίς και επικρατεί μεγάλη αναστάτωση». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος «πριν μια εβδομάδα εισήχθη ασθενής ύποπτο κρούσμα στη β παθολογική. Αρχικά έγινε τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό. Μεταφέρθηκε στη β χειρουργική όπου νοσηλεύονται παθολογικά περιστατικά. Μετά από τρεις ημέρες εμφάνισε συμπτώματα. Έγινε νέο τεστ βγήκε θετικό. Μπήκε σε καραντίνα η κλινική και 25 συνάδελφοι».

«Γίνονται τεστ στο προσωπικό και νοσούν μέχρι τώρα δύο ασθενείς, δύο γιατροί και μια νοσηλεύτρια. Σήμερα “έσκασε” άλλο ένα περιστατικό στη καρδιολογική κλινική με ασθενή θετική. Μια γιατρός είναι θετική στον κορονοϊό. Η κλινική μπαίνει σε καραντίνα. Θα ληφθούν δείγματα από το προσωπικό. Οι εργαζόμενοι ζητούν το Νοσοκομείο να τεθεί σε καραντίνα. Να σταματήσει να εφημερεύει. Να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό. Δυστυχώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος για διασπορά. Μέχρι τώρα νοσούν 4 συνάδελφοι. Οι θετικοί ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς», κατέληξε ο κ. Γιαννάκος.

Ευαγγελισμός: Σε καραντίνα 96 γιατροί και νοσηλευτές – Ήρθαν σε επαφή με κρούσμα

Σε καραντίνα μπαίνουν συνολικά 96 γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπως για τους υγειονομικούς, καθώς, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με άτομο που έχει μολυνθεί από κορονοϊό.

Νωρίτερα, τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια, που εργάζονται στην Καρδιολογική και Παθολογική πτέρυγα του νοσοκομείου Ελπίς, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό θέτοντας σε συναγερμό τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ήδη, πραγματοποιείται ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και παράλληλα διεξάγεται απολύμανση στις εν λόγω πτέρυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μετάδοση του κορονοϊού έγινε πιθανότητα από την εισαγωγή ασθενούς ο οποίος αρχικά εισήχθη στη β παθολογική κλινική του νοσοκομείου, με τα τεστ για τον ιό να βγαίνουν αρνητικά και τρεις μέρες αργότερα να εμφανίζει συμπτώματα του ιού, τα οποία και επαληθεύτηκαν σε δεύτερο τεστ.

Το μεσημέρι, η ΕΡΤ μετέδωσε πως έχουν μπει σε καραντίνα 96 εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό», αφού ήρθαν σε επαφή με ασθενή με κορωνοϊό, αλλά ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ηλίας Σιώρας, διέψευσε μερικές ώρες αργότερα το ρεπορτάζ.

Από την πλευρά του, ο κ. Σιώρας απέδωσε το ρεπορτάζ σε «λανθασμένη ανακοίνωση». Ο επεμβατικός καρδιολόγος εικάζει πως έγινε κάποιο λάθος με νούμερα που δόθηκαν και «δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος σε καραντίνα στον Ευαγγελισμό». «Αυτό που εμείς ζητάμε είναι να γίνονται τακτικά τεστ ανά τρεις με τέσσερις εβδομάδες, όχι μόνο στους ασθενείς αλλά και σε όσους υγειονομικούς βρίσκονται στις επικίνδυνες ζώνες, ώστε να διασφαλίζεται το γεγονός ότι δεν θα γίνει διασπορά του κορωνοϊού μέσα στο νοσοκομείο», σχολίασε.

Πηγή: www.lifo.gr

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης