ΗΠΑ: Φόβοι για δεύτερο κύμα κορονοϊού λόγω των μαζικών διαδηλώσεων – Αλλοι τρεις νεκροί κατά τις βίαιες διαδηλώσεις

Οι αρχές προέτρεψαν τους διαδηλωτές να φοράνε μάσκες και να τηρούν αποστάσεις για να μειώσουν την πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού.

Κίνδυνο για την πυροδότηση ενός δεύτερου κύματος κρουσμάτων της Covid-19 στις ΗΠΑ διαβλέπουν επιστήμονες, υγειονομικές αρχές και κρατικοί αξιωματούχοι , εξαιτίας των συνεχιζόμενων μαζικών διαδηλώσεων μετά το φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό. Παρόλο που αρκετοί διαδηλωτές φορούν μάσκες (όχι κατ’ ανάγκη για λόγους δημόσιας υγείας), η συνάθροιση τόσων ανθρώπων εγκυμονεί κινδύνους δημόσιας υγείας.

Οι αρχές προέτρεψαν τους διαδηλωτές να φοράνε μάσκες και να τηρούν αποστάσεις για να μειώσουν την πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού, καθώς φοβούνται ότι οι διαδηλώσεις μπορεί να αποδειχθούν εστίες υπερμετάδοσης, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», κάτι που θα φανεί σε περίπου δύο εβδομάδες. Η δήμαρχος της Ατλάντας συμβούλευσε τους διαδηλωτές «να πάνε να κάνουν ένα τεστ αυτή την εβδομάδα».

Δολοφονία George Floyd: Αλλοι τρεις νεκροί κατά τις βίαιες διαδηλώσεις

Δεν λέει να κλείσει ο κύκλος αίματος στις ΗΠΑ, με τις σφοδρές συγκρούσεις να συνεχίζονται στους δρόμους των μεγαλουπόλεων, μετά την δολοφονία του George Floyd. Το CNN κάνει λόγο για ακόμα τρεις νεκρούς. Συνολικά σε διάφορα περιστατικά στην πόλη  Ντάβενπορτ, έγιναν αιματηρές συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών και συνολικά 4 πολίτες πυροβολήθηκαν και δυο από αυτούς πέθαναν.

Δολοφονία George Floyd: Αλλοι τρεις νεκροί κατά τις βίαιες διαδηλώσεις

Το τελευταίο αιματηρό περιστατικό έγινε στην Αϊόβα και συγκεκριμένα στην πόλη Ντάβενπορτ. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά την διάρκεια περιπολίας οι αστυνομικοί έπεσαν σε ενέδρα από διαδηλωτές. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάβενπορτ, ανέφερε ότι τρεις αστυνομικοί έκαναν περιπολία στην πόλη όταν τους περικύκλωσαν διαδηλωτές και άρχισαν να τους πυροβολούν. Διαδηλωτές έσπασαν τα οχήματα της αστυνομίας και ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος του Ντάβενπορτ επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας και ζήτησε από τον κυβερνήτη να ενεργοποιηθεί η Εθνική Φρουρά. Σε ολόκληρη την πόλη το βράδυ πραγματοποιούνταν σκληρές συγκρούσεις με αποτέλεσμα η Αστυνομία να πυροβολήσει 4 πολίτες, εκ των οποίων οι δυο κατέληξαν.

Μέχρι αυτή την ώρα και από τότε που πυροδοτήθηκαν οι διαδηλώσεις, έξι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, πάνω από 4.000 έχουν συλληφθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί.

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις ...

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ξεχειλίζει η οργή - Κλιμακώνονται και ...

Ο στρατός στους δρόμους

Περισσότερες από τις μισές πολιτείες έχουν ενεργοποιήσει την Εθνική Φρουρά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα εκτεταμένα επεισόδια.

Πλέον, το πρωί της Δευτέρας ο στρατός βρίσκεται στους δρόμους 26 Πολιτειών αλλά και της πρωτεύουσας, Ουάσινγκτον.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης