Ημέρα δράσης συμβασιούχων στην Δημοσία Υγεία – Χειροκρότημα των πολιτών στη Λ.Μεσογείων

ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι εργαζόμενοι αυτοί εργάζονται στον χώρο της υγείας με συνεχείς συμβάσεις απο τρία εως και εξι χρόνια,καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες,κατι που αναγνωρίζεται πλέον απο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αλλά και απο σχεδον όλα τα Σωματεία Εργαζομένων που στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα τους για μετατροπή των συμβάσεων τους σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ,καθώς εχουν προσληφθεί με διαγωνισμούς εποπτείας ΑΣΕΠ.

Η κεντρική δραση πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο “ΣΩΤΗΡΙΑ”οπου υπηρετούν 500 περιπου συμβασιουχοι ολων των ειδικοτήτων σε σύνολο 1300 εργαζομένων !!

Πριν την λήξη της κινητοποίησης οι συμβασιουχοι έκλεισαν συμβολικά για λίγο την Λ.Μεσογείων ,πραγματοποιωντας κυκλοφορικό ,αλλά ζήτησαν την κατανόηση των οδηγών για την ολιγόλεπτη ταλαιπωρία .Οι οδηγοί ανταποκριθηκαν και καταχειροκροτησαν τους εργαζόμενους της υγείας ,οι οποίοι ανταπέδωσαν και τους ευχαριστησαν.

Έκλεισε το πρωί της Πέμπτης η άνοδος της λεωφόρου Μεσογείων, καθώς μέλη της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο «Σωτηρία»- Χειροκροτήματα πολιτών

Κλειστή για 5 λεπτά η άνοδος της λεωφόρου Μεσογείων, καθώς μέλη της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο Σωτηρία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 07:00 έως τις 10:00 το πρωί με αίτημα την μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού στην Δημόσια Υγεία και Πρόνοια.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία με το ίδιο αίτημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πολίτες που βρίσκονται στη λεωφόρο Μεσογείων μέσα στα αυτοκίνητά τους, χειροκροτούν τους γιατρούς και νοσηλευτές παρότι βρίσκονται εγλωβισμένοι και δεν μπορούν να κινηθούν λόγω της διαμαρτυρίας.

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

+

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης