Κορονοϊός: Έντονη ανησυχία μετά την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων – Σκέψεις για τοπικά lockdown και αποκλεισμούς αεροδρομίων

Κορονοϊός: Ηχηρό καμπανάκι από τα 97 νέα κρούσματα

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις πάνω από τα μισά νέα κρούσματα του 4ημέρου επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. “Συναγερμός” στην κυβέρνηση σε μια περίοδο που τα μέτρα έχουν χαλαρώσει.

Εντονη ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, τα οποία σε συνδυασμό με τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε νησιά, όπως η Μύκονος, υποχρεώνουν την κυβέρνηση να προχωρήσει ένα βήμα πιο κοντά στη λήψη νέων μέτρων.  Ετσι, στο Μέγαρο Μαξίμου,  σήμανε συναγερμός τις τελευταίες ώρες καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, ενώ κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης επισείουν την προσοχή προκειμένου να μην γκρεμιστεί ό,τι έχει χτιστεί μέχρι τώρα στην αντιμετώπιση του ιού.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν σκέψεις για έναν νέο γύρο περιοριστικών μέτρων, σε επίπεδο δήμων ή νομού ή να πάμε και σε απαγόρευση πτήσεων από συγκεκριμένα αεροδρόμια ή συγκεκριμένους προορισμούς που δίνουν αρκετά κρούσματα του ιού – όπως έγινε με την Ντόχα του Κατάρ.

Αλλωστε, το γεγονός ότι από τα 97 νέα κρούσματα τα 30 προήλθαν από το εξωτερικό, αναγκάζουν τις υγειονομικές Αρχές να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα και βεβαίως όλους τους προορισμούς. Γενικότερα, υπάρχει η σκέψη να επιβάλλονται μέτρα κάθε φορά εκτιμώντας την κατάσταση όπως θα εξελίσσεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες αν χρειαστεί τις επόμενες μέρες θα ληφθούν έκτακτα αυστηρά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας τόσο από την είσοδο κρουσμάτων από το εξωτερικό, όσο και για εγχώριες εστίες κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο καραντίνας σε περιοχές, ειδικά στην Ξάνθη, αλλά και η απαγόρευση πτήσεων από συγκεκριμένες πόλεις του εξωτερικού.

Αύριο, αναμένονται πτήσεις που τα αποτελέσματα των ελέγχων θα κρίνουν τις επόμενες κινήσεις.

Οι έλεγχοι πάντως γίνονται σε ευρεία κλίμακα και είναι χαρακτηριστικό ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης λήφθηκαν τις τελευταίες μέρες συνολικά περισσότερα από 3.000 δείγματα. Πάνω από 2.700 από τον ΕΟΔΥ και περίπου 400 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Για να γίνει συνείδηση ότι δεν έχουμε ξεφύγει από τον ιό το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει ξανά καθημερινά στις 18:00, έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2.

97 κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα από την Πέμπτη

Η ανησυχία ξεκίνησε από τις μικρές εστίες κρουσμάτων που ανιχνεύθηκαν σε διάφορα μέρη της χώρας. Αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον των επιστημόνων εστιάζεται στο δήμο Μύκης (ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης), όπου σε διάφορα χωριά εντοπίζονται σποραδικά κρούσματα κορονοϊού, κάτι βεβαίως που επιβεβαιώθηκε από την ανακοίνωση, καθώς στην Ξάνθη ανιχνεύθηκαν 29 νέα κρούσματα.

Κορονοϊός: Επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση για τα κρούσματα

Η εμφάνιση κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές στη χώρα αλλά και η χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων οδήγησαν στην απόφαση για τακτική γραπτή ενημέρωση, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην παραφιλολογία.

Στην αλλαγή της επικοινωνιακής πολιτικής ανακοίνωσης των στοιχείων για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, προχώρησε το Υπουργείο Υγείας ξεκινώντας από σήμερα και πάλι την ανάρτηση της ημερήσιας επιδημιολογική έκθεσης στο site του ΕΟΔΥ. Η ενημέρωση θα είναι μόνο γραπτή και δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει και κάποια έκτακτη τις επόμενες ημέρες ζωντανή ενημέρωση. Αιτία της επαναφοράς φαίνεται να αποτελεί η παραφιλολογία για την εμφάνιση κρουσμάτων αλλά και η χαλάρωση των μέτρων από πλευράς μερίδας πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι οι κκ Σωτήρης Τσιόδρας – αρχικά μόνος – και κ. Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωναν τους πολίτες από τις 26 Φεβρουαρίου και για 72 ημέρες . Οι καθημερινές ενημερώσεις από το υπουργείο Υγείας για την πορεία του ιού στη χώρα είχαν γίνει μάλιστα η κορυφαία στιγμή στην ελληνική τηλεόραση.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης