Σε κινητοποιήσεις την Τρίτη Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Μεγάλη Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας προγραμματίζουν για την επόμενη Τρίτη 16 Ιουνίου από τις 8:30 το πρωί, στην Αθήνα, οι Ομοσπονδίες Νοσοκομειακών Γιατρών και Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Πανελλαδική απεργία ενάντια στην πολιτική που θεωρεί ατομική ευθύνη την υγεία και εμπόρευμα τις υπηρεσίες προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) για τις 16 Ιουνίου και ημέρα Τρίτη, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να ρίχνουν βαριές ευθύνες στις πολιτικές αυτές για την τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ απο την πλευρά της σύμφωνα με την ανακοίνωση της διεκδικεί …
Διεκδικούμε:
• Ισχυρή Δημόσια Υγεία
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Μονιμοποίηση εκτάκτων
• Αυξήσεις μισθών
• Ενιαίος κλάδος Νοσηλευτικού

Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Μαβίλη και θα περάσει από Υγειονομικές Μονάδες, Μέγαρο Μαξίμου, Βουλή, Υπουργείο Εργασίας για να καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.

«Διεκδικούμε μια ισχυρή Δημόσια Υγεία και Πρόνοια, που θα είναι σε θέση να προσφέρουν ποιοτική, δωρεάν περίθαλψη στον πληθυσμό, ακόμη και σε περιόδους πανδημίας» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, στηρίζοντας την κινητοποίηση των υγειονομικών.

Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για την Αττική, την επόμενη Τρίτη, από τις 8 έως τις 11 το πρωί.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης