Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού – Δύο νεκροί σε 24 ώρες

Εκτινάχθηκαν στα 55 τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, τα 43 εξ αυτών στην περιοχή του Εχίνου στην Ξάνθη.

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο εικοσιτετράωρο καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, αυτά ανέρχονται σε 55.

Η πλεοψηφία αυτών των κρουσμάτων, συγκεκριμένα τα 43, προέρχονται από την Ξάνθη. Από ‘κει και πέρα 6 στη Ροδόπη, 3 στην Πέλλα, 1 από πτήση του εξωτερικού και 2 στην Αθήνα.

Θετικό πάντως θεωρείται το γεγονός ότι μόνο 1 κρούσμα εντοπίστηκε σε ταξιδιώτη πτήσης, ο οποίος είναι λογικά τουρίστας καθώς καταγράφεται ως άτομο χωρίς μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα.

Από την άλλη μεριά ανησυχία προκαλεί η επίπτωση της επιδημίας στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού καθώς ήδη υπήρξαν δύο νεκροί το τελευταίο 24ωρο από τον Εχίνο.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες αποφασίστηκε η λήψη έκτακτων μέτρων στον Ίασμο Κομοτηνής από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κι ενώ εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα κορονοϊού κατά τη διάρκεια ιχνηλάτισης ενός επιβεβαιωμένου. Η κίνηση έγινε προκειμένου να μη λάβει η επιδημία την έκταση που έχει ήδη σημειωθεί στην Ξάνθη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 55 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3203, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες αφορά άνδρες. 698 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1796 (56.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Έντεκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 4 (36.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 72.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 187 θανάτους συνολικά στη χώρα. 57 (30.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης