Συγκέντρωση υγειονομικών στο Υπουργείο Υγείας με αίτημα την μονιμοποίηση συμβασιούχων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν γιατροί και νοσηλευτές, σημερα το πρωί.

Βασικό αίτημα είναι η μονιμοποίηση των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ και επικουρικών υγειονομικών και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

«Αν και εξήγγειλαν προκήρυξη 2.100 μόνιμων προσλήψεων με τάχιστες διαδικασίες πριν ένα χρόνο, ακόμη δεν ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων. Με το υπάρχον προσωπικό θα κληθούμε τον χειμώνα να αντιμετωπίσουμε ένα νέο κύμα κορονοϊού μαζί με την εποχική γρίπη. Εάν απολυθούν οι έκτακτοι που λήγουν οι συμβάσεις, η κατάσταση θα είναι εκτός ελέγχου» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της.

Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθότι οι κενές οργανικές θέσεις είναι 40.000

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «το ίδιο το κράτος διαπιστώνει ότι το κενό τους είναι δυσαναπλήρωτο, γι’ αυτό και οδηγούνται σε συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων».

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονταν ήδη παρατεταγμένοι στην οδό Αριστοτέλους «περιμένοντας» και σε ετοιμότητα τους διαδηλωτές.

Λίγο μετά τις 09:30 επικράτησε μικροένταση όταν οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να μπουν στο υπουργείο, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Υγείας.

Αστυνομικός σε γιατρό στο υπουργείο Υγείας: Γιατρέ, φόρα μάσκα

Ωστόσο δεν κατάφεραν να συναντηθούν με τους υπουργούς.

Η πορεία κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και ζητήθηκε να υπάρξει συνάντηση και ενημέρωση στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Μετά από μεγάλη πίεση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και των εργαζομένων εκει, κατάφεραν μια αντιπροσωπεία 3 ατόμων να δούνε τον διευθυντή του πρωθυπουργού στον οποίο τέθηκαν όλα τα θέματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης